DDoS-angreb og bombetrussel mod Sony: Playstation Network lagt ned

En gruppe, der kalder sig Lizard Squad, har taget æren for flere DDoS-angreb, der har været rettet mod blandt andet Sonys online-tjeneste til Playstation Network. Det skriver flere medier.

Også flere andre web-rettede tjenester, herunder Riot Games’ onlinespil Legague of Legends og Blizzards Battlenet, samt flere andre tjenester har ifølge det amerikanske finansmedie Forbes været udsat for DDoS-angreb, som Lizard Squad skulle stå bag.

Lizard Squads skrev på Twitter cirka klokken 17 i går eftermiddags, søndag, dansk tid:

Forbes skriver, at det er en henvisning til terrorgruppen Islamisk Stat, der opererer i blandt andet Irak og står bag mord på hundredvis af civile.

Udover DDoS-angrebet, så har Lizard Squad, ligeledes via Twitter, omkring klokken 19 i går aftens posted en bombetrussel mod chefen for Sony Online Entertainment John Smedley, der var på et fly fra Dallas til Sandiego.

Efter truslen valgte flyselskabet American Airlines få flyet til at sikkerhedslande i Phoenix. FBI er nu også involveret i sagen.

For en times tid siden fremgik det af Twitter-profilen for Playstation, at både PSN og Sony Entertainment Network skulle fungere igen.

Lizard Squad fortsætter dog med DDoS-angreb, ser det ud til. 06:43 i morges har gruppen skrevet på Twitter, at Vatikanstatens hjemmeside skulle være nedlagt. Version2 kunne tidligere ikke komme ind på siden, men den lader nu til at være tilgængelig igen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>