DSB er klar med planen for de næste 15 års tog til danskerne

Den materielstrategi, som har forsinket forhandlingerne om DSB’s nye trafikkontrakt, ligger nu klar hos Transportministeriet. Forude venter kun små justeringer og en godkendelse fra revisionsfirmaet Deloitte, inden de politiske forhandlinger kan gå i gang, oplyser flere kilder til Ingeniøren.

Materielstrategien skal afdække DSB’s behov for togindkøb over de næste 10 til 15 år og udgør dermed en hjørnesten i den trafikkontrakt mellem Transportministeriet og DSB, som skal træde i kraft i 2015. Derfor har det affødt et skred i Transportministeriets tidsplan for forhandlingerne, at materielstrategien har ladet vente på sig.

Læs også: Tidsplanen skrider for ny DSB-kontrakt

Ingeniøren skrev mandag, at DSB før sommerferien har afleveret flere udkast til Transportministeriet, men at ministeriet af forskellige årsager har sendt udkastene tilbage til DSB med beskeden om at lave dem om. Og først når materielstrategien er på plads, kan transportminister Magnus Heunicke (S) indlede de forhandlinger med Folketinget, som skal danne grundlag for den endelige kontraktindgåelse.

Læs også: Folketinget skal forhandle med DSB uden at kende IC4′s endelige skæbne

Derfor har der i Folketingets Transportudvalg hersket usikkerhed om, hvorvidt den nye DSB-kontrakt kan komme på plads, inden den nuværende kontrakt udløber til nytår. Men ifølge Ingeniørens oplysninger er de store anstødssten mellem DSB og Transportministeriet nu ryddet af vejen, og ministeriet er i øjeblikket i dialog med Finansministeriet om at få mandat til de politiske forhandlinger. De kan formentlig indledes i starten af september.

Først skal materielstrategien efter den nye DSB-lov dog undergå en ekstern kvalitetssikring. Magnus Heunicke bekendtgjorde inden sommerferien, at han har hyret Deloitte til formålet.

Læs også: DSB skal holdes i ørerne af konsulentfirma

Transportministeriet har ikke ønsket at kommentere sagen. Ministeriet vil heller ikke oplyse, hvornår Deloittes gennemgang forventes afsluttet, ligesom det ikke er muligt for Ingeniøren at få udleveret strategien.

DSB har heller ikke ønsket at kommentere sagen.

Læs også: Schweiziske ingeniører skal afsige endelig dom over IC4

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>