FBI efterforsker hackerangreb på Wall Street

Det amerikanske forbundspoliti efterforsker i øjeblikket hackerangreb på mellem to til fem banker, heriblandt Wall Street-giganten JP Morgan Chase. Det skriver BBC.com.

JP Morgan Chase ønsker ikke at kommentere de omtalte hackerangreb, men forklarer, at banken oplever angreb »næsten dagligt.« FBI vil heller ikke udtale sig om, hvem der kan stå bag.

Ifølge en offentlig meddelelse fra FBI arbejder bureauet dog sammen med Secret Service for at afdække angrebets størrelse.

Ifølge Bloomberg News er russiske myndigheder muligvis involveret i hackerangrebet på de amerikanske banker. Sikkerhedseksperter forklarer nemlig over for Bloomberg, at hackernes evner til at bryde igennem flere sikkerhedslag er langt mere sofistikeret end almindelige kriminelle.

Det er dog ikke alle, der tror på, at det nødvendigvis er russiske myndigheder, der står bag hackerangrebet.

»Alle prøver på at sammenkæde det her med den politiske situation med Rusland. Det har dog været velkendt i årevis, at en stor andel af hackerangreb på banker stammer fra Østeuropa,« siger Amichai Shulman, som er talsmand for sikkerhedsvirksomheden Imperva.

Han mener, angrebet mangler karakteristika for angreb fra statslige aktører. For hvor angreb fra Iran i 2012 og 2013 kun handlede om at nedlægge tjenester med denial-of-service, er der i det her tilfælde tale om tyveri af data, forklarer Amichai Shulman.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>