Hacker afslører: Berygtet spion-software-firma havde dansk besøg i supporten

Danmark er blandt de lande hvorfra det kontroversielle it-firma Gamma Group International har modtaget supportanmodninger. Det fremgår af lækkede filer efter et hackerangreb mod firmaet, skriver ProPublica.

De lækkede filer rummer blandt andet en oversigt over, hvilke lande supportanmodninger er kommet fra. Her kan det ses, at tre procent af henvendelserne fra februar 2010 kommer fra Danmark. Danmark er således i selskab med Kina, Jordan og Uganda, men også USA, Tyskland og Belgien kan findes på listen over lande, hvorfra supportsiden er blevet besøgt.

Mere specifikt er der tale om support af FinFisher-software, der gør det muligt at overvåge nettraffik og Skype-opkald eller læse personlige filer. FinFisher bliver som malware installeret på computeren hos de personer, en efterretningstjeneste eller et diktatur ønsker at overvåge.

Pris på spion-software: 22 millioner kroner

Hackerangrebet, som også deles på Twitter, viser ikke om Gamma Groups software er blevet brugt af regeringer eller private. Men på listen over kunders mailadresser optræder blandt andre, hvad der ligner et tysk overvågningsselskab, den ungarske sikkerhedstjeneste og Quatars regering.

Tilsammen rummer de lækkede filer 40 gigabyte materiale med kode, interne memoer og brugsanvisninger. Også en prisliste er med i bunken og den afslører, at en FinFisher-pakke koster omkring 22 millioner kroner.

Det fremgår desuden, at Gamma Group International køber såkaldte exploits – uløste sikkerhedshuller i almindelig udbredt software – fra franske Vupen Security. Disse exploits skulle blandt andet være ‘zero days’ i Adobe Acrobat Reader og Microsoft Office.

Gamma Groups software er tidligere blevet anklaget for at blive brugt imod aktivister i Bahrain. Ifølge eksperter, som ProPublica har talt med, bliver dette bekræftet af de lækkede dokumenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>