HP’s katastrofale milliard-opkøb spøger stadig: Hvem svindlede hvem?

HP gravede dybt i pengetanken, da det britiske softwarefirma Autonomy blev købt i oktober 2011. Over 60 milliarder kroner blev der lagt på bordet – men året efter måtte HP nedskrive værdien af nyindkøbet med hele 49 milliarder kroner.

Forklaringen var – ifølge HP – at Autonomy havde skjult vigtige oplysninger om, hvad firmaet reelt kunne, og at firmaet havde massivt rod i regnskaberne. Direktøren og finansdirektøren for Autonomy blev fyret, og HP indgik et forlig med aktionærerne i Autonomy.

Her kunne historien slutte, som et grimt minde om et katastrofalt opkøb, men den tidligere finansdirektør i Autonomy, Sushovan Hussain, vil ikke acceptere et forlig med HP og er gået i åben krig med den tidligere arbejdsgiver. Det skriver Infoworld.com.

Sagen er endt i retten, hvor Sushovan Hussain anklager HP for at bruge svindelanklager mod Autonomy som et bekvemt dække over HP’s egne store fejl i processen. Blandt andet mener eks-finansdirektøren, at HP kraftigt undervurderede opgaven med at integrere Autonomy i HP, og at problemerne med regnskaberne mest af alt bundede i bøvl med at kombinere to helt forskellige regnskabsprincipper hos HP og Autonomy.

Da Leo Apotheker, der som daværende HP-topchef stod bag opkøbet, blev fyret og udskiftet med Meg Whitman, gik projektet med at mikse Autonomy ind i HP helt i stå, hvilket for alvor reducerede den mulige værdi, HP kunne få ud af opkøbet, lyder anklagerne.

HP har i et svar i retten kaldt Sushovan Hussains anklager for ’latterlige’ og finder det ’absurd’, at han nu prøver at sende aben over til HP, når han efter både HP’s og firmaets aktionærers mening var ansvarlig for ’massiv svindel’ hos Autonomy.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>