Hver anden dansker er ikke tilmeldt Digital Post – det skal ny kampagne lave om på

Fra 1. november vil den offentlige sektor ikke længere sende papirbreve til dig, men sende via Digital Post, en lukket e-mail-tjeneste, man skal bruge NemID for at logge ind i.

Det kræver, at man aktivt siger ja tak til Digital Post, og det har knap halvdelen af Danmarks befolkning over 15 år endnu ikke gjort, oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fra 18. august bliver der derfor sat gang i en stor kampagne, som skal få gjort danskerne klar til den slags kommunikation med det offentlige fra 1. november. Udover reklamespots i tv og radio og andre former for traditionel annoncering, vil alle borgere også modtage et brev. Er man ikke tilmeldt Digital Post endnu, bliver det et papirbrev, mens alle tilmeldte får brevet i digital form.

Læs også: Hvis du havde valget: Digital Post eller krypteret e-mail?

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen: Krypteret e-mail som digital postkasse er for komplekst

Man kan få dispensation fra Digital Post og fortsætte med at få papirbreve, hvis man ikke har computer eller ikke kan bruge en, og det budskab skal kampagnen også gøre klart for alle, skriver Digitaliseringsstyrelsen. Indtil videre er 250.000 danskere blevet fritaget for Digital Post, og faktisk er det blandt de ældre borgere, at kendskabet til hele konceptet med Digital Post er højest.

I dag – før kampagnen kører – ved 83 procent af danskerne over 15 år, at den 1. november er skæringsdato for overgangen til Digital Post.

Læs også: Odense tyvstarter med digital post – borgerne står i kø for at blive fritaget

Læs også: Tre år og fem måneder efter deadline: 23 myndigheder nøler stadig med Digital Post

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>