Ingen rådgivere tør binde an med at planlægge Berlins skandalelufthavn

Udsigten til knap en kvart milliard kroner er tilsyneladende ikke nok til at få kvalificerede rådgivningsfirmaer til at byde ind på opgaver den tyske hovedstads nye prestigelufthavn, Berlin Brandenburg Flughafen, der skal erstatte de eksisterende landingspladser, Tegel og Schönefeld.

Det skriver norske Teknisk Ukeblad med reference til Berliner Morgenpost.
Lufthavnens ejere, Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, har via et EU-udbud søgt efter en rådgiver til håndtere den overordnede planlægning af lufthavnen, men udbuddet er nu blevet aflyst, fordi ingen af ansøgerne til den 243 mio. kr. store opgave var kvalificerede.


Problemer med at tiltrække kvalificerede rådgivere kan muligvis forsinke Berlins nye lufthavn endnu mere.

Læs også: Berlins ufærdige skandalelufthaven i nye problemer: Den er for lille

Lufthavnens ejere fyrede i 2012 det firma, der stod for hovedplanlægningen, fordi lufthavnen var blevet forsinket. Siden har man klaret sig uden en central planlægning, men nu er der brug for et firma, der kan koordinere de udestående kontrakter og opgaver i den endnu ufærdige lufthavn.

Oprindelig var det planen, at lufthavnen skulle åbne i 2011, men efter flere alvorlige og dyre forsinkelser, er forventningen nu, at de første passagerer kan lande i 2015. Men udbudsfiaskoen får partiet De Grønne i Berlin til at tvivle på, at lufthavnen vil være klar næste år

»Det her bringer åbningsdagen endnu længere væk og lægger grunden for den næste budgetforhøjelse,« udtaler Christopher Lauer fra De Grønne således til Berliner Morgenpost.

Læs også: Ufærdig skandalelufthavn i Berlin koster 150 millioner kr. om måneden

Lufthavnens ejere benægter derimod at nye forsinkelser eller omkostninger er i vente.

Ejerselskabet vil nu forsøge sig med et begrænset udbud for at lokke en rådgiver til.

Læs også: Hovedterminal i Berlins skandalelufthavn skal muligvis bygges helt om

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>