KMD fyrer 120 ansatte

Den 26. august bliver ikke en sjov dag hos KMD, for omkring 120 medarbejdere vil den dag miste deres job.

Det har de knap 3.000 ansatte hos KMD netop fået besked om, bekræfter KMD’s pressechef, Christoffer Hellmann. Nedskæringerne rammer bredt i organisationen og sker for at holde KMD’s omkostninger nede i takt med, at konkurrencen på markedet bliver hårdere, og priserne falder.

I en skriftlig kommentar udtaler KMD’s direktør, Eva Berneke:

»KMD kan konstatere, at prissætningen i markedet fortsat skærpes. For at være en attraktiv leverandør i et marked, der netop nu – og i den kommende tid – er præget af en lang række større udbud med intens konkurrence, er det en grundlæggende forudsætning, at KMD kan matche prissætningen.«

»Den skærpede konkurrence og fortsat faldende priser i it-branchen medfører, at KMD tilpasser organisationen. Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen. At tage afsked med dygtige medarbejdere er på ingen måder en fornøjelse. Men vi bliver nødt til at sikre, at KMD grundlæggende er en sund forretning. Ellers kan vi ikke være en markant aktør, der vinder kundernes opgaver. Det kræver et konstant blik på vores omkostninger. Sådan er markedet i dag,« lyder meldingen fra KMD-topchefen.

I løbet af 2013 gennemførte KMD to fyringsrunder, hvor den første kostede omkring 100 ansatte jobbet, primært i afdelingen Administrativ Software. I november blev en større nedskæring gennemført, hvor i alt 244 ansatte blev skåret væk. Heraf gik de 126 selv gennem frivillig fratrædelse.

Læs også: KMD: 118 fyret – 126 gik selv

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>