Kommune efter målinger: Teleselskabers dækningstal holder ikke i virkeligheden

Med tre telefoner og to måneders kørsel har Ringkøbing-Skjern Kommune målt den udendørs mobildækning i alle afkroge af kommunen. Og den er væsentligt ringere, end hvad teleselskaberne bryster sig af, når de oplyser deres dækningsgrad. Det skriver Kit-Magasinet, som bliver udgivet af foreningen for kommunale it-chefer, Kita.

De indsamlede målinger af dækningen vil kommunen bruge som ammunition, når der skal diskuteres dækning med teleselskaberne.

»Teleselskaberne har kun teoretiske beregninger af mobildækningen. Vi vil gerne have en mere virkelighedsnær måling af den udendørs dækning, hvor der også tages hensyn til, hvad der er af træer og bygninger ved vejene,« forklarer Niels Sønderskov, der er teamleder for Koncern-IT i Ringkøbing-Skjern Kommune, til Kit-Magasinet.

Læs også: Nyt mobildækningskort møder kritik: Hvorfor kun udendørs?

Kommunen har målt mobildækning fra de tre mobilselskaber Telenor, TDC og 3 med app’en RF Signal Tracker, der måler signalet hvert andet sekund. Sammen med telefonens GPS-data har kommunen kunnet lave sit eget dækningskort.

Statens ansvar at lukke huller

Niels Sønderskov vil ikke diskutere, om kommunens dækningskort, der er målt med tre HTC One mini-telefoner med eksterne antenner, er bedre end teleselskabernes. Hovedsagen er at de tre selskabers dækning kan sammenlignes. Samtidig har kommunen nu slået fast, at borgerne har ret, når de klager over dårlig dækning.

»Der er mange steder i kommunen, hvor dækningen ligger omkring 100 dB. Det er ikke godt nok,« siger Niels Sønderskov.

Det er statens ansvar at sørge for, at dækningshullerne bliver lukket. Det siger KL’s formand, Martin Damm.

»Staten har tjent mange penge på at udbyde de licenser uden at kræve ordentlig dækning. Det har til gengæld givet staten indtægter til at lukke huller med. Hvis staten havde stillet store krav til dækningen, så ville man ikke have fået så mange penge ind for licensen. Til gengæld var infrastrukturen bredt ud,« siger Martin Damm til Kit-Magasinet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>