Medie: Microsoft har tabt 9,5 mia. kroner på Surface-tablets

Når tallene fra det netop afsluttede regnskabsår for 2014 regnes med, så har Microsoft siden lanceringen i 2012 tabt 1,7 mia. dollar, svarende til 9,5 mia. kroner, på selv at ville producere tablets, der fik navnet Surface. Det skriver amerikanske Computerworld.

Surface indbragte Microsoft 409 millioner dollar for regnskabskvartalet, der sluttede 30 juni. Modsat de to tidligere kvartaler har Microsoft ikke oplyst omkostninger forbundet med salg og produktion af tabletterne.

Computerworld har dog regnet sig frem til, at Surface-tablets har kostet Microsoft 772 mio. dollar i juni-kvartalet. Sammenholdt med indtægterne på 409 mio. dollar giver det et underskud på 363 mio. dollar.

Og set over perioden siden Surfaces lancering løber Microsofts samlede underskud for tabletterne op på 1,7 mia. dollar, svarende til de 9,5 mia. kroner.

Læs også: Microsofts Surface Pro vokser til 12 tommer, men taber sig 100 gram

I en analyse fra sidste uge skriver Jan Dawson, chefanalytiker ved Jackdaw Research ifølge Computerworld:

»Fortsatte tab til gøre det vanskeligere og vanskeligere for Microsoft at holde liv i Surface-projektet. Så god performance i næste det næste kvartal eller to vil være kritisk, hvis dets fortsatte eksistens skal kunne retfærdiggøres.«

Overfor Computerworld i denne uge giver Jan Dawson udtryk for, at den nye adm. direktør i Microsoft Satya Nadella kan betyde, at Surface får sværere ved at overleve, end det ville have været tilfældet under den tidligere direktør Steve Ballmer:

»Det er min opfattelse, at Nadella er mindre villig til at acceptere tab end Ballmer var det,« siger Dawson og fortsætter:

»Ballmer var villig til at træffe beslutninger, der involverede store tab,« siger Dawson og nævner både Surface og købet af Nokia som eksempler.

Netop Surface og købet af Nokias mobildivision er Microsofts første store satsninger på selv at producere hardware til Windows-platformen. Dermed kunne Microsoft selv sikre, at der var et udvalg af hardware med det nye Windows 8 og med Windows Phone, men omvendt har det strategiske skifte også været upopulært hos andre producenter, som nu skal til at konkurrere med Microsoft om hardware-kunderne.

Læs også: Efter nedskæringer: Analytikere efterlyser klar tablet-strategi hos Microsoft

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>