Nye fyringer: KMD brænder fingrene på svensk satsning

KMD opgiver sin satsning på at eksportere økonomisystemet Opus til det det svenske marked. Det koster ifølge Computerworlds svenske søstermedie it24 jobbet for 35 ansatte i koncernens svenske afdeling.

De svenske fyringer kommer, efter at KMD tidligere i denne uge satte navne på mere end 100 fyresedler i sin danske forretning.

“Vores indsats som leverandør af økonomistyringssystemer til det offentlige i Sverige har desværre ikke givet det ønskede fodfæste i markedet. Derfor har KMD valgt at nedlægge den del af forretningen,” siger marketing- og kommunikationsdirektør Morten Langager i en kommentar til lukningen.

Den forretningsmæssige retræte betyder blandt andet, at KMD har opsagt et samarbejde med det svenske Ekonomistyrningsverket med den begrundelse at indtjeningen på ordren var for ringe.

KMD vil ikke oplyse, hvor mange penge man har tabt på sit svenske eventyr, men ifølge Computerworlds oplysninger løber tabet op i mere end 20 millioner kroner. KMD’s svenske datterselskab kom ud af 2013 med et underskud på, hvad der svarer til 13 millioner danske kroner.

KMD startede sin satsning på økonomisystemer tilbage i 2010, hvor planerne lød på at opbygge en forretning med op mod 100 medarbejdere. Men offensiven i nabolandet har altså slået fejl, og for et halvt år skiftede KMD ifølge it24 ud på posten som svensk landechef.

Morten Langager understreger dog overfor Computerworld, at KMD fortsat har ambitioner om at drive forretning øst for Øresund med fokus på outsourcing af it-drift og salg og vedligeholdelse af software.

Læs også:

KMD-fyringer gennemført: Sådan ramte de organisationen

Så meget er antallet af KMD-ansatte faldet på fem år

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>