Robot samler sin egen krop med japansk papirfoldeteknik

Med et fladt stykke plastic som udgangspunkt kan en ny robot folde sin egen krop med fire ben og gå sig en tur. Robotten er udviklet af to forskere fra Harvard Universitet og MIT, der har brugt teknikker fra japansk papirfoldningskunst, skriver en lang række medier, herunder Videnskab.dk.

På blot fire minutter er robotten i stand til at samle sine ben helt autonomt. Det kan vise sig at være til stor gavn, mener forskerne bag projektet. De forventer, at den nye robotteknik kan være behjælpelig i svært tilgængelig områder for eksempel i rummet eller ved udforskning af naturen.

»Jeg tror også på, at disse metoder kan bruges til at gøre hverdagsmaskinerne billigere – ved at reducere samlingsomkostninger – samt til at gøre prototypearbejdet hurtigere,« sagde professor Robert Wood fra Harvard University under en telefonisk pressekonference.

På IT-Universitet i København har lektor Kasper Støy fulgt projektet gennem længere tid. Han roser resultatet for at være helt unikt, men mener, der er lang vej til nogen praktisk anvendelse af teknologien.

»Det er et klassisk robotanvendelsesområde – og det er også det samme med steder, der er farlige for mennesker,« siger Kasper Støy og fortsætter:

»Men den robot, de endte med, er langt hen ad vejen ikke særlig brugbar. Det er en svag robot. Den kan gå, men den har det lidt svært ved det, hvilket man også kan se i videoen.«

Forskerne på Harvard Universitet har gennem flere år kørt computersimuleringer af den japanske papirfoldekunst, origami. Det er derfor oplagt, at det er forskere fra netop det universitet, der lykkes med en selvsamlende origami-robot.

»Det er i virkeligheden et kryds mellem materialeforskning og robotteknologi, og det er der ikke særlig mange i verden, der beskæftiger sig med,« siger Kasper Støy til Videnskab.dk og fortsætter:

»Der ikke nogen i Danmark, der laver origami-robotter. Til gengæld bliver der i Danmark forsket og arbejdet meget med formændrende robotter generelt,« forklarer Kasper Støy.

Forskerne forudser, at man i fremtiden kan bruge teknikken til at udvikle utrolig billige robotter, fordi en del af produktionsomkostningerne forsvinder. Man kan blot printe kroppen, og så samler robotten sig selv med hjælp fra en lille elmotor og en mikroprocessor.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>