Så mange bruger den nyeste Android-versionDet er næsten blevet til en årlig tradition, at Apples CEO, først Steve Jobs og nu Tim Cook, skal prikke til Google for at være for fragmenteret i distributionen af styresystemer på de millioner og atter millioner af Android-enheder på det globale marked.

Venskabeligt drilleri eller ej, så har Google problemer med den store forskellighed i Android-versioner, men ved den seneste opdatering af Androids Developer-platform viser der sig en sund tendens for Android.

Den seneste månedlige rapport fra Google viser her i august, at 21 procent af alle Androidtelefoner kører Googles nyeste version af Android, KitKat (4.4).

Det er en stigning på små 3 procent i forhold til juli, da tallet kun var 17,8 procent.Foto: Google.


Svært at slå gamle versioner ihjel
Fragmenteringen er et problem for Google, da det betyder, at udviklere skal udvikle til mange forskellige versioner af Android eller helt undlade at udgive apps til bestemte versioner.

Således er der mange apps, som ikke virker til Gingerbread- eller Ice Cream Sandwich-versionerne, som er ved at have en god bunke år på bagen.

Det er stadig den nu to år gamle “Jelly Bean” (4.1-4.3), som er den mest udbredte version af Android. “Jelly Bean” har haft en relativ stabil placering på godt 56 procent af alle Android-telefoner, men for første gang længe er der nu et fald, og “Jelly Bean” er faldet med godt 2,5 procentpoint siden sidste måned.

Google har svært ved selv at påvirke fragmentationen, da det normalt er smartphoneproducenterne, som udsender opdateringerne til deres telefoner.

Af samme grund er der ofte skuffede træk hos mange Android-brugere, når Google lancerer nye versioner – senest den kommende Android “L” – da langt de fleste telefoner ikke bliver opdateret til de nyeste versioner. 

Det skyldes blandt andet telefonens ydeevne, men ofte handler det mere om, hvorvidt producenterne vil smide penge i udvikling til at opdatere de ældre telefoner.

Læs også: 

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Gør din Android mere spændende: Her er syv gode “launchers”

Undersøgelse i gang: Misbruger Google den massive Android-dominans?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>