Sådan vælger du rigtigt mellem flere jobtilbud

Det danske arbejdsmarked for ingeniører tegner lyst med et ledighedstal i januar på blot 2,5 procent. Efterspørgslen på teknisk kunnen er stor i det danske erhvervsliv, og det kan føre til situationer, hvor du som ingeniør pludselig er ombejlet af flere virksomheder.

Det norske medie Teknisk Ukeblad har spurgt to eksperter, hvad de mener er de vigtigste overvejelser at gøre sig i den situation, så man ikke ender med at vælge det forkerte job.

Klik her, hvis du vil indenfor på et jobsite, der er målrettet ingeniører

Lektor ved Handelshøyskolen BI i Norge Laura Mercer Traavik råder dig til at forsøge at kvantificere, hvad det er, der giver dig jobglæde. Her er lønnen nem at måle ud fra, men andre aspekter af arbejdet kan være lige så vigtige.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du derfor lave et pointsystem, ud fra hvad der er vigtigst for dig. Løn, arbejdspladsen, lokaler, karrieremuligheder, afstand, fleksibilitet er nogle af de parametre, hun nævner, som du kan opliste vigtigheden af og give point derefter. På den måde kan du sammenholde de forskellige job.

I artiklen på tu.no gives et simpelt eksempel på et sådant pointsystem:

Læs også: Hver anden ingeniør er på jobjagt

Hvis løn er hovedkriteriet:

  • Løn over 500.000 – 100 point

  • Løn over 400.000 – 50 point

Hvis fleksibilitet er vigtigt:

  • Meget fleksibilitet – 50 point

  • Ingen fleksibilitet – 20 point

Læs også: Ledig ingeniør: Forkælede virksomheder presser lønnen

Hun råder dog kandidater til at være varsomme med at lægge pres på lønforhandlingerne ved at fortælle om sine andre tilbud.

»Det skal man være forsigtig med, fordi det kan blive tolket på forskellige måder. At bruge det argument er helt afhængigt af den anden part, og hvordan du fremlægger det. Mit råd er, at det altid er godt at have flere alternativer, for det giver dig mere magt, men det betyder ikke, at du er nødt til at fortælle om dem,« siger Laura Mercer Traavik til tu.no.

Hun mener, at det kun bør bruges som en sidste udvej, når du kan mærke, at I ikke kan nå til enighed på andre måder.

Løn bør komme i sidste række

Leif Hælge Berheim, der er rekrutteringsekspert og partner i rekrutteringsvirksomheden Mantagu Executive Search, mener, at det sidste på din liste af overvejelser skal være lønnen. Efter et par måneders ansættelse vil 50.000 ekstra om året ikke betyde noget i forhold til den daglige arbejdsglæde, lyder hans pointe.

»Vær ærlig over for dig selv og kortlæg, hvad du er bedst til. Hvad trives du bedst med at lave i hverdagen? Indebærer jobbet arbejdsopgaver, som du er god til og trives med, vil du opnå succes og derved få nye muligheder. Hvordan er arbejdsmiljøet,« siger han om de overvejelser, du bør gøre dig.

Ligeledes råder han til, at du analyserer fremtidsperspektiverne i organisationerne og vurderer, om jobbet er gunstigt for dit videre karriereforløb.

Endelig bør du passe på med at inddrage for mange i dine overvejelser, da det måske kan gøre forvirringen mere total og trække dine overvejelser i en anden retning, end den der er mest hensigtsmæssig for dig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>