Sprængfarligt knaldperle-kemikalie sender ammunitionsryddere til Albertslund

Der er tilsyneladende nogen, der har glemt at rydde op efter et forsøg i kemitimen på Vestegnens HF og VUC i Albertslund. I hvert fald blev et kemilokale på skolen fredag formiddag rømmet, efter at man havde fundet 8-10 reagensglas med kemikaliet sølvnitrid, der bliver sprængfarligt, hvis det står for længe. Det skriver blandt andre Jyllands-Posten](http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6962933/spraengfarlige-kemikalier-fundet-pa-skole-i-albertslund/).

Ammunitionsryddere er blevet kaldt til skolen, hvor reagensglassene skal eskorteres ud af vinduet fra kemilokalet og ud på et åbent areal, hvor de skal destrueres. I den anledning er et område på 50 meter uden for vinduet blevet afspærret. Når glassene skal destrueres, bliver den sikkerhedsafstand udvidet til 200 meter, oplyser vagchefen fra Københavns Politi.

Sølvnitrid, også kaldet sølvfulminat, er et kemisk stof, der dannes, når sølvnitrat eller sølvoxid opløses i en koncentreret opløsning af ammoniak. Sølvnitrid findes blandt andet i knaldperler, og stoffet er farligst, når det er tørt, fordi det kan detonere ved selv den mindste berøring – eller en dråbe vand.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>