Styrelse vil kontrollere landmænd og fiskere med droner

I stedet for, at en repræsentant fra Naturerhvervstyrelsen banker på døren, vil landmænd i den kommende tid have droner flyvende over deres marker.

Styrelsen eksperimenterer nemlig med brug af droner og helikoptere i forbindelse med kontrol af landbrug.

Af en netop udsendt pressemeddelelse fremgår det, at projektet er i gang, og enhedschef Peter Ritzau Eigaard oplyser, at det skal effektivisere kontrollen:

‘Særligt implementeringen af den nye landbrugsreform betyder, at vi fremover skal kontrollere flere forhold på kortere tid i juli, august og september. Vi forventer, at forsøget vil vise, at vi med den moderne teknologi kan løse opgaven mere effektivt og dermed bidrage til at sikre udbetalingen af landbrugsstøtten til tiden,’ siger han ifølge pressemeddelelsen.

Men effektivisering er ikke den eneste gevinst ved at anvende droner. Landmændene kan også slippe for, at medarbejdere fra styrelsen bruger flere timer med at gå rund på deres areal, ligesom der også vil komme færre besøg.

‘For landmændene kan det her potentielt lette på antallet af besøg og tiden, hvor vi er på hans bedrift,’ siger Peter Ritzau Eigaard, og forsikrer at man vil overholde reglerne for flyvning med droner.

Styrelsen eksperimenterer også med helikoptere, der fra 4-500 meters højde skal kontrollere græsningstryk og udlæg af afgrøder.

Droneforsøget bruges kun hos landmænd, der har givet tilladelse, og det omfatter i øvrigt også fiskerikontrollen.

Forsøgene evalueres i løbet af efteråret, hvorefter styrelsen tager stilling til, om der er grobund for at gøre de nye metoder permanente.

Læs også: Dansk specialist: Tag førertrøjen med erhvervsvenlig dronepolitik

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>