Tavshed fra Aller får Datatilsynet til at opgive undersøgelse

Har Se & Hør og de andre medier i Aller-koncernen lister med navne og kontaktoplysninger på kendte, kongelige og andre danskere?

Det spørgsmål ville Datatilsynet gerne have besvaret, men Aller vil ikke svare – og så bliver undersøgelsen droppet. Det skriver DR Nyheder.

En fælles kildeliste, hvor en redaktion samler telefonnumre og lignende på folk, man har talt med, er et normalt værktøj i mediebranchen, men det er ulovligt at have sådan et register, hvis man ikke har anmeldt det til Datatilsynet på forhånd. Og da Aller Media ikke har sådan en aftale med Datatilsynet, var der i kølvandet på sagen om tys-tys-kilden grund til at undersøge, om mediekoncernen alligevel havde den slags fælles lister over borgerne.

Aller har dog altså valgt ikke at svare på nogen spørgsmål, så længe koncernen er genstand for en politiundersøgelse på grund af sagen om IBM-medarbejderen, som solgte oplysninger fra Nets’ databaser til Se & Hør.

Da Datatilsynet ikke har nogen sanktioner, hvis et firma ikke vil samarbejde, har tilsynet nu bedt politiet om at tage den vinkel med i den samlede politiundersøgelse af sagen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>