Apple droppede banebrydende helse-funktioner i Apple Watch: Bliver langt fra så avanceret som planlagt

Apple har store forventninger til det kommende Apple Watch, som ventes i butikkerne om et par måneder.

Apple satte udviklingen af smartwatch-uret i gang i 2011, og dengang var der egentlig planer om et langt mere avanceret ur end det, der snart ventes på gaden.

Dengang var det blandt andet planen, at Apple Watch skulle udstyres med en række sensorer, der skulle måle blandt andet bærerens blodtryk, stress-niveau og lignende.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal gik planerne i vasken blandt andet fordi den teknologiske udvikling på sensor-området er gået langt langsommere end forventet.

Apple måtte eksempelvis konstatere, at sensorernes målinger kunne variere en del efter hvor på armen, uret blev placeret,  tørheds-graden på bærerens hud, hvor hårdt ur-remmen blev spændt om armen og lignende faktorer.

Usikkerhederne gjorde, at Apple var nødt til at drosle ned for det oprindelige ambitions-niveau med uret.

Resultatet er, at Apple Watch er blevet til en langt mere skrabet, langt mindre avanceret og langt mere almindelig smartwatch-enhed, der ikke adskiller sig markant på funktionerne fra de smartwatch-enheder, der i dag findes på markedet.

Du kan læse mere om dette marked her: Det vælter frem med smartwatches – men er det for tidligt at købe endnu?

For Apple har det betydet, at Apple Watch-projektet internt ændrede fokus fra oprindeligt at skulle have været en banebrydende helse- og sundheds-enhed til at være en såkaldt ‘multifunktionel device.’

Der er fortsat flere af de oprindelige ideer indbygget i Apple Watch – eksempelvis aktivitets-tracker og lignende – men Apple har undervejs indføjet en række funktioner, der skal sikre uret bredere appeal.

Det gælder for eksempel Siri-integration, Apple Pay og forskellige andre funktioner.

Apple har angiveligt forproduceret mere end fem millioner Apple Watch-enheder, hvilket tyder på, at Apple har en vis tiltro til produktets gennemslagskraft.

De fem millioner enheder skal ses i lyset af, at der kun blev solgt omkring 720.000 Android Wear-enheder samlet hele sidste år.

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?

Det meget lave antal solgte Android Wear-enheder betyder dog samtidig, at Apple ikke skal sælge særligt mange Apple Watch-enheder for at komme til at dominere markedet.

Du kan læse mere om Apple Watch her: Apple Watch: Kan det nogensinde blive en succes?

Læs også:

Rygte: Batteri i Apple Watch holder kun til få timers aktiv brug

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Microsoft klar med sit eget smartwatch: Her er Microsoft Band

Med dette nye ur vil Apple erobre vores håndled

Folket har valgt: Her er det fedeste smartwatch

Her er de nye Android-smartwatches – så fede er de

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>