Europæisk betalingsgigant gør sig klar: Apple Pay kan være på trapperne i Europa

Kreditkort-selskabet Visa Europe er i fuld gang med at rulle en stor sikkerheds-opdatering ud i selskabets infrastruktur.

Sikkerheds-opdateringen indeholder netop den sikkerheds-teknologi, som Apple Pay anvender til at gennemføre betalinger, og udrulningen tolkes derfor fra flere steder som et tegn på, at Apple er tæt på at rulle Apple Pay ud i Europa.

Fra midten af april vil de europæiske banker med opdateringen kunne anvende de såkaldte tokens, der erstatter den hidtidige metode, hvor Visa-bankerne har anvendt Visa-brugernes kreditkort-informationer som grundlag for transaktionerne.

Et token består af en tilfældig række tal, som butikkerne sender til banken, når en kunde anvender en smartphone eller en anden mobil enhed til at betale for en vare.

Apple anvender netop tokens som grundlag for betalings-mulighederne, som selskabet har indbygget i iPhone 6 og iPhone 6+ samt i det kommende Apple Watch, som du kan læse mere om her:

Det anslåes derfor, at Visa Europas beslutning om nu at indføre tokens kan bane vejen for Apple Pay.

Selv meddeler Visa, at grunden til beslutningen er, at tokens anvendes i ‘nye mobile betalings-produkter.’

Apple har endnu ikke meddelt, hvornår selskabet vil begynde at rulle Apple Pay ud internationalt. Løsningen kører allerede på det amerikanske marked.

Læs også: Nu kommer Apple Pay: Derfor får Apple-løsningen det svært

Der rumles fra flere sider på markedet for teknologier til mobilbetalinger, som regnes for at blive et af de store slagsmarker i de kommende år – også herhjemme, hvor Danske Bank med selskabets MobilePay kæmper mod en række bankers Swipp-løsning om at komme til at ‘eje’ markedet.

Det kan du læse mere om her: Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende

Kamp under opsejling
Internationalt er både Apple, Google, PayPal og en række store banker på vej med løsninger til mobil-betalinger, mens Samsung netop har købt betalings-selskabet LoopPay, hvis teknologi bygger på magnetfelter i stil med dem, der anvendes i kreditkorts magnetstriber.

Ideen er, at fremtidige Samsung-telefoner vil kunne anvendes som betalingsmidler i de eksisterende magnetstribe-baserede betalingsterminaler helt uden modifikationer.

Apple lancerede Apple Pay på det amerikanske marked i oktober, og det har ifølge Apple været en stor succes, i det to tredjedele af al omsætning på de såkaldte ‘kontaktfri’ betalinger på Visa, MasterCard og American Express’ netværk, har været via Apple Pay.

Læs også:

Her er de 10 vigtigste it-begivenheder i 2014 – med betydning for dig

Swipp køber danske teleselskabers mobilbetalings-løsning – ruster sig til krig mod MobilePay

Her er de nye teknologier der ændrer vores verden

Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Samsung på vej med sin egen betalingsløsning: Åben krig mod Apple Pay

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>