Her er de syv mest populære Linux-udgaver lige nu

Det kan være svært at finde hoved og hale i Linux-verdenen, for antallet af distributioner er enormt, og det skroter ikke på opfindsomhed og kreative løsninger til verdens harddiske.

Ikke alle udgaver er lige brugervenlige, men de mest populære og benyttede distributioner listes på websiden Distrowatch.com, så du kan finde inspiration til en udgave, der også passer til dig. 

Her er yndlings-udgaverne i de sidste tre måneder.

Mintgrøn kode
Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret blandt Linux-ildsjæle.

Distributionen har for alvor bidt sig fast som yndling, hvilket også kan se på tallene fra slutningen af 2014 og begyndelsen af 2015.

Mint ligger suverænt på førstepladsen.

Læs også: Lyn-guide: Her er de ti bedste og nemmeste Linux-distributioner

Distributionen er en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet, og egentlig er guldmedaljevinderen baseret på Ubuntu, der er at finde på andenpladsen på distrowatch-opgørelse – så gammel kærlighed ruster altså ikke helt.

Ubuntu har tidligere ligget på førstepladsen. Det kan du læse merte om her: Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand fra Sydafrika og tidligere Debian-udvikler.

Tråde tilbage i tiden
Og netop Debian, der trækker tråde helt tilbage til 1993, ligger nummer tre.

Debian er sandsynligvis det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

På de efterfølgende pladser ligger OpenSUSE, Fedora, Elementary og CentOS

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Lyn-guide: Her er de 10 fedeste websider om Linux

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>