HP’s danske direktør forlader jobbetEfter godt tre år trækker Jakob Schou Meidng teltpælene op og skifter fra jobbet som HP’s øverste chef i Danmark til stillingen som admnistrerende direktør i TIA Technologies.

Kort før den amerikanske it-koncern HP går i gang med at save sin organisation over i to selvstændige selskaber, har selskabets danske topchef gennem de seneste godt tre år, Jakob Schou Meding, valgt at søge nye græsgange til fordel for et job som administrerende direktør i den danske softwarevirksomhed TIA Technologies.

TIA Technologies har ganske god vind i sejlene for tiden, hvilket du kan læse mere om her: Softwarehus skovler penge ind på forsikrings-løsninger.

Den 46-årige direktør vender dermed tilbage til en ren dansk softwarevirksomhed.

Han har tidligere arbejdet for Damgaard Data, Navision og Microsoft, ligesom han har været øverste chef i ERP-koncernen Norriq, hvorfra han i 2011 skiftede til HP.

Det kan du læse mere om her: HP hugger direktør fra Norriq.

Nyheden om hans farvel blev meldt ud internt i HP fredag, og Jakob Schou Meding har sidste arbejdsdag i HP ved udgangen af denne måned og begynder i sit nye job 1. marts.

HP annoncerede i oktober i fjor, at koncernen skal splittes op i to dele – med henholdsvis pc’er og print i en del, mens et andet selskab skal stå for at sælge løsninger og services indenfor servere, datacenter, netværk, software og cloud.

Den officielle dato for opsplitningen er sat til 1. november i år, men både praktiske og organisatoriske ændringer skal internt være på plads inden sommerferien.

Men med Jakob Schou Medings overraskende jobskifte må HP i Danmark nu altså også i gang med at finde en afløser midt i en af de største reorganiseringer i koncernens historie.

“Jeg har været rigtig, rigtig glad for at være i HP. Men der er aldrig en timing, der er rigtig. HP er i gang med en separation, som kører gennem flere finansår, og der er rigtigt mange gode folk, der arbejder med det. Jeg fik denne her mulighed, som jeg ikke kunne sige nej tak til. Men HP er en stor forretning, og der er masser af talent, der nok skal sørge for at køre det videre uden mig,” siger Jakob Schou Meding til Computerworld.

Under hans tid som direktør har HP i Danmark strømlinet sin organisation og skåret i omkostninger.

Det har betydet, at den danske afdeling i sit seneste regnskab kunne præsentere et overskud på 103 millioner kroner før skat.

“Vi har også fokuseret på at hæve vores medarbejdertilfredshed, og jeg må sige, at vi har leveret fornemme tal, når det gælder salg samtidig med, at det er lykkedes at gøre HP i Danmark til en god arbejdsplads at være på,” siger Jakob Schou Meding.

Hans nye arbejdsplads, TIA Technologies, er specialiseret indenfor softwareløsninger til forsikringsbranchen.

Selskabet har haft stor succes de seneste år og har store ambitioner både på det danske og det internationale marked.

Tia Technologies snuppede så sent som i fjor titlen som bedste firma indenfor kategorien “Forretningssoftware” i Computerworlds top 100.

Læs også:

HP’s chef i Danmark: Her er min ledelsesfilosofi.

Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

TIA Technologies skovler penge ind på forsikringsløsninger

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>