Nets præsenterer egen mobilbetalings-løsning om få dage

Alternative betalingsmetoder over mobilen vælter frem i disse år.

It-giganter som Apple og Google har for længst lanceret deres mobil-betalingsløsninger, og det samme kan man sige om de danske banker med MobilePay- og Swipp-løsninger.

Computerworld erfarer, at betalingsvirksomheden Nets i begyndelsen af næste uge på den store mobile-konference Mobile World Congress i Barcelona vil præsentere sit bud på en mobilbetalingsløsning.

Endnu er der ikke sluppet mange oplysninger ud om løsningen, som Nets ikke ønsker at kommentere på, før den er officielt præsenteret på mobil-konferencen.

Det er dog ingen hemmelighed, at løsningen er udviklet i samarbejde med blandt andre det franske it-selskab Oberthur Technologies og den norske finanskoncern Eika.

Du kan læse mere om det store slag, der er ved at gå i gang på markedet for mobilbetalings-løsninger her: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker

De afgørende år
Heller ikke hos Oberthur eller Eika er der den store villighed til at tale om løsningen, inden den bliver officielt præsenteret på et pressemøde mandag eftermiddag i næste uge.

Eikas Kredittbanks direktør for kort- og betalingsløsninger, Karl-Richard Floer, har dog tidligere udtalt i en artikel på Nets’ hjemmeside udtalt sig om fremtidens mobilbetalingsløsning.

“Jeg tror, at 2014 og 2015 bliver de afgørende år i bevægelsen fra de nuværende betalingsformer til kontaktløse betalingsmetoder,” sagde han dengang med henvisning til kreditkort- og mobilbetalinger via NFC-teknologien.

Pilotfasen er overstået
Eika Kredittbank og Nets har sidste år kørt pilotforsøg med smartphone-betalinger, telefonens indbyggede NFC-chip kommunikerer med betalingsterminalens tilsvarende chip.

Betalingen sker således automatisk og uden indtastninger, når kunden blot holder sin telefon mindre end fire centimeter fra betalingsterminalen.

Hvis beløbet overstiger en forudbestemt grænse – for eksempel 200 kroner – så kan brugeren skulle i gang med pinkode-indtastning.

Hvordan Nets’ og Eikas kommende mobilbetalinger helt konkret bliver, løfter selskaberne sløret for i næste uge.

Læs også:

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Europæisk betalingsgigant gør sig klar: Apple Pay kan være på trapperne i Europa

Her er de 10 vigtigste it-begivenheder i 2014 – med betydning for dig

Swipp køber danske teleselskabers mobilbetalings-løsning – ruster sig til krig mod MobilePay

Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende

Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>