NNIT går på børsen efter endnu et solidt årsregnskab

Det danske it-selskab NNIT går på børsen.

Det meddeler NNIT i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsregnskab, der viser solide takter med en vækst i omsætningen på 9,3 procent og en vækst i den primære drift på 7,7 procent til 265 millioner kroner.

“Novo Nordisk er meget tilfreds med NNIT’s resultater, og vi er overbeviste om, at en ændret ejerstruktur bedre vil kunne understøtte NNIT’s videre udvikling og værdiskabelse og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt,” lyder det fra Jesper Brandgaard, der er bestyrelsesformand for NNIT og finansdirektør i Novo Nordisk, som ejer NNIT.

Novo Nordisk og NNIT meddeler ikke noget om, hvornår børsnoteringen skal finde sted, men alene, at NNIT nu søger om en notering.

Åben proces
NNIT har for længst meldt ud, at det arbejdede efter en børsnotering, i det Novo Nordisk – der i dag ejer selskabet – står for en stadig mindre andel af NNIT’s samlede leverancer.

Du kan læse mere om disse overvejelser i dette interview med NNIT’s topchef, Per Kogut, her: NNIT-direktør: Derfor skal NNIT børsnoteres

NNIT var angiveligt i første omgang klar til at offentliggøre børsnoteringen allerede i efteråret, men her blev planerne udsat, da den nordjyske bunker-virksomhed, O.W Bunker, kom ud i stormvejr.

Det kan du læse mere om her: Børsnotering af NNIT udskudt – ventes nu først om et halvt år

Veldrevet
NNIT har ry for at være veldrevet og have orden i eget hus.

Selskabet har i de seneste 10 år hvert år leveret to-cifrede overskudsgrader. I år er overskudsgraden således på 11 procent.

Du kan NNIT’s nøgletal her.

NNIT meddeler i forbindelse med årsregnskabet, at det har indgået ‘væsentlige nye kontrakter og forlænget og udvidet eksisterende nøglekontrakter og dermed opbygget en solid ordrebehandling for fremtiden.”

NNIT ejes i dag 100 procent af Novo Nordisk, der grundlagde selskabet i 1994 på baggrund af Novo Nordisk daværende interne it-afdeling.

Novo Nordisk står nu til at score en solid pose penge på det kommende salg af it-selskabet.

Det er planen, at Novo Nordisk vil beholde en bestemmende del af aktierne i NNIT efter børsnoteringen.

NNIT bliver noteres på Copenhagen Nasdaq-børsen.

NNIT har alene i de seneste fem år tjent knap 800 millioner kroner efter skat og har omsat for næsten 10 milliarder kroner.

Læs også:

Guldmaskinen NNIT buldrer afsted – og der er mere i vente

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst

På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige

Salg på vej: NNIT skal sælges i løbet af efteråret

Børsnotering af NNIT udskudt – ventes nu først om et halvt år

Sådan vil NNIT skovle milliarder ind i fremtiden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>