Nu kan du prøve Office med touch til Windows 10

For et par uger siden kom de først glimt af Word, Excel and PowerPoint til computere og tablets, der kører Windows 10, og i løbet af få uger vil også telefonerne kommer med i den pulje, skriver Microsoft på sin Office-blog.

De nye Office apps er optimerede til touch-skærme og mobiler, og de kræver således ikke adgang til hverken tastatur eller mus. 

Og der er god plads til en tablet- og telefonudgave.

“Der er udgaver til både Apple- og Android-produkter, så det er helt naturligt, at der også kommer en ny Windows-udgave,” siger Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

“Office er den platform, som mange kender og derfor også vil anvende på tablet eller mobil.”

Han peger ligeledes på, at en trykfølsom udgave kan være med til at give Microsoft en mere stabil placering på markedet for tabletter og telefoner.

Nye apps
Ud over de tre nævnte aps vil der også komme apps til OneNote og Outlook. Så må vi håbe, at Outlook til Windows 10 er mere gennemarbejdet end udgaven til iOS og Android ser ud til at være.

Læs også: Advarsel fra udvikler: Microsofts nye Outlook-app har store sikkerhedsproblemer

De dugfriske versioner af Excel, Word og PowerPoint kan dog kun installeres, hvis du også har en foreløbig udgave af Windows 10 på din maskine

Når den færdige version af Windows 10 dukker op senere på året, er det planen at Office skal være forhåndsinstalleret på alle enheder med en skærm på under otte tommer.

Til de større enheder skal man en tur forbi app-butikken.

Ved siden af arbejdet med Office til berøringsfølsomme skærme har kodegiganten også en mere traditionel udgave på skrivebordet i form af Office 2016.

Udgaverne skal være færdig sidst på året.

Her kan du se hvordan de forskellig apps kommer til at se ud på din skærm, hvis du altså bliver Windows 10 og Office-bruger.


Word:
I tekstbehandleren kan du arbejde sammen med andre om indholdet i dokumenter i realtid.

Ligeledes knyttes programmet tættere sammen med nettet via Microsofts søgemaskine Bing, hvor det bliver muligt at søge i billeder eller andre web-referancer.

Der kommer også en ny hjælpemanual, der skal gøre det lettere at finde funktioner i den nye udgave.


OneNote: 
Samler dine ideer og tanker i en digital notesbog på tværs af platforme.


Outlook mail og kalender:
Mail og kalender vil de færreste nok undvære, og begge dele er da også bygget ind i den kommende Office til Windows 10. Ifølge kodefabrikken kan du med et enkelt tryk på skærmen bygge mere grafik ind i dine mails eller arkivere dine postbunker.


Annonce:


PowerPoint: 
Præsentationerne kan bygges med masser af fikse animationer, overgange og grafiske effekter, så materialet kan overbevise tilhører om indholdet. Den trykfølsomme skærm kan også anvendes sammen med eksempelvis en stylus for at lave markeringer direkte i præsentationen.


Excel:
Excel kan stadig benyttes til at oprette og opdatere regneark og generere analyser af data gennem grafiske elementer, men nu også i et touch-følsomt miljø.

Microsoft skriver, at man aldrig kommer til at savne hverken mus eller tastatur, men den påstand må stå for Redmond-firmaets egen regning.

I videoen kan du se de tre nøgleprogrammer i aktion.

Annonce:


Læs også:
Microsoft dropper betaling: Office bliver gratis til iOS og Android

Microsofts plan med Office: Disse teknologier skal høste data om dig fra mange kilder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>