Prøvekørt: Intels trådløse dockingstation – og professionelle skærmdeling

Intel har drypvist løftet sløret for sine hemmeligheder de seneste tre-fire måneder.

Først var det annonceringen af kabelløse bærbare, og den om trådløse opladning og så om de nyeste Broadwell-processorer her i begyndelsen af januar. 

Det var derfor ikke uden en vis nysgerrighed, at Computerworld begav sig til London for at se, hvad Intel denne gang havde oppe i ærmet.

Men først da Thomas Garrison, som er Intels vice president for PC Client Group, trådte op på scenen blev sløret løftet for dagens fokus: Femte generation af Intels Centrino vPro.

Det kan lyde tørt, men Intels Centrino-platform er den platform, der siden introduktionen i 2003, har banket AMD helt af banen som leverandør af bærbare til erhvervslivet.

For med Centrino som en fælles betegnelse for samspillet mellem processsor, Wifi-kort og bundkort kunne Intel garantere en standard indenfor ydelse, batterilevetid og wifi-kvalitet. 

Den rå processorkraft er der ikke så mange som taler om mere. I stedet handler det om funktioner og batterilevetid. 

Selv påstår Intel at batterilevetiden, med den nyeste generation af processorer, bundkort og wifi-kort, er tre gange så lang som dem, som vi så i en standard-bærbar for fire år siden.Hastigheden stiger ikke så meget mellem 4. og 5. generation af Intel-processorer, men batterilevetiden forbedres hele tiden i små trin. Intel holder dog af at sammenligne med ældre modeller – og der er da også sket en hel del på de 4 år.

Annonce:


Trådløs docking station
Ved lanceringen havde Intel dog to teknologier parat til de fremmødte journalister og analytikere:

- Intel Wireless Docking, som er baseret på Intel Wireless Gigabit-teknologien.

- Intels Pro Wireless Display – også kendst som Intel Pro WiDi.

De to teknologier skal sammen være med til at fjerne alle de besværlige kabler, som i dag er nødvendige for at kunne få sin bærbare pc til at være en del af virksomhedens infrastruktur.

Begge teknologier kommer i de nyeste bærbare computere, som producenter som Toshiba, HP, Dell og Lenovo lancerer i disse uger.Intels nyeste Centrino vPro platform består af flere dele: De nyeste processorer, et nyt trådløst netkort, gigabit-hardwaren og så Intels seneste udgave af deres SSD-drev. Intel vil selvfølgelig gerne have at man køber hele pakken.

Vi havde ved lanceringen mulighed for at arbejde lidt med Intels Wireless docking – og det fungerede ret godt.

Intel havde opstillet en HP X2 bærbar pc samt HP’s Advanced Wireless Docking-station på et bord sammen med to skærme, højttalere, mus og et keyboard.Der blev ikke snakket så meget teknik ved Intels præsentation, men der var alligevel interessant nyt: HPs Advanced Wireless Docking var det første virkende eksempel på en trådløs dockingstation var har fået lov til at prøve.

Annonce:


Det lille trådløse boks, som er HP’s Advanced Wireless Docking-station, gør ikke umiddelbart noget større væsen af sig.

Men på siden vinder du både adskillige USB-porte, stik til HDMI, VGA og lyd.

Der er desuden at ethernet-stik, så du kan komme på virksomhedens kablede netværk.HPs lille trådløse dockingstation havde både VGA, DVI, USB, netstik samt mikrofon- og højtaler-stik.

Mens vi arbejdede med den bærbare computer, fik vi mulighed for at streame 1080p (FullHD) video fra maskinen til de to tilkoblede skærme samtidig med, at vi brugte flere andre programmer – uden at det gav nogle problemer.

Intel selv angiver, at to skærme med en opløsning hver på 1.920 x 1.080 pixels ikke er et problem, og at WiGig burde kunne klare op til 4,7 Gbps.

Du kan læse mere om specifikationerne på det nye 17265 netkort her (pdf).

Intels tekniker på stedet bekræftede, at du i teorien godt kan opgradere din eksisterende bærbare computer med et af Intels netkort, men at du ikke ville udnytte det fuldt ud, da din maskine ikke ville have de nødvendige antenner indbygget.Flere computere kan dele en trådløs dockingstation – også selvom de er forskellige og normalt ville kræve en dedikeret dockingstation.

Det smarte ved en trådløs docking-station er, at du ikke skal koble din pc til eller fra.

Alt hvad du i stedet skal gøre er, at rejse dig op og gå din vej. Så snart du kommer cirka tre meter væk, så slukker skærmene, og du logges ud. 

Da vi kort efter vender tilbage, går der et par sekunder, hvorefter skærmene lyser op igen. 

På arbejdspladser, hvor der ikke er faste pladser, kan flere maskiner dele samme dock – med i softwaren er der indstillinger til at sikre, hvordan docken skal fungere i netop dit it-miljø.

Samtidig har den trådløse teknologi fordelen ikke at være knyttet til en bestemt model, som mange eksisterende docking-stationer i dag er. 

Nedenfor kan du se en video af, hvordan til og frakoblingen på en trådløs docking-station med Intel Wireless Docking fungerer. 

Der er desværre endnu ingen pris på HP’s trådløse docking-station, men selve maskinerne med WiGig og Wireless Docking er på markedet nu.

Trådløs præsentation
Den anden teknologi som Intel fremhævede ved Centroni-lanceringen var Intel WiDi – også kendt som Intels Pro Wireless Display.

Teknologien, som er indbygget i de nye maskiner, har til formål at få fjernet de minutters kabel-fumlen som enhver præsentation altid starter med. 

WiDi er dermed en slags Chromecast eller Apple TV-variant, hvor trådløse signaler fra din bærbare bliver fanget af en boks eller dongle og vist på en ekstern skærm.

Det smarte ved Intel WiDi er dog, at det er målrettet til miljøer med flere samtidig brugere.

Styre flere enheder
Med Pro WiDi kan du nemlig styre flere enheder, sådan at man til et møde eller i et klasselokale kan vælge hvem som skal vise indholdet. 

Vi prøvede systemet med syv tablets og bærbare koblet til et centralt fjernsyn, og det virkede uden problemer – både med skiftene, som normalt kræver fumlen med kabler, og med video.Intel havde anbragt 7 tablets og bærbare omkring et mødebord – ved et enkelt tryk kunne ordstyreren nemt skifte mellem enheder, hvis skærm så dukkede op på præsentationsskærmen.

Ideen er at ordstyreren vælger hvem som skal præsentere hvorefter vedkommende sendes en invitation.
Accepterer du invitationer bliver din skærm vist på fællesskærmen.

Hvis Kurt ovre fra økonomiafdelingen lige undervejs skal vise sin skærm, er det blot et klik fra ordstyreren, hvorefter Kurts kedelige tal sender dine spændende slides ud i kulden.
Den lille modtager fra Actiontec fungerede som samlingspunkt for enhederne, og kan nemt gemmes bag på et TV.

I det setup, som Intel havde brugt, var modtagerboksen en model fra Actiontec.

Den gør, at Kurts tal kan vises i op til FullHD (1.920 x 1.080 pixels)

Det smarte er, at i modsætnig til consumer-løsninger, så bruger Intel Wireless Display ikke det normale trådløse netværk og begrænser dermed ikke båndbredden på det.

I stedet kører forbindelsen direkte mellem bærbare med WiDi-teknologien og modtagerboksen – i dette tilfælde en boks fra Actiontec.

Intel fremhævede desuden, at teknologien er nem at tilgå, fordi selve styringen er indbygget i driveren og nemt integreret med Windows 8 (og den kommende Windows 10).

Vi fik desværre ikke mulighed for at sætte mødet op helt fra bunden, men selve skiftet mellem præsentationer og maskiner virkede meget simpelt – og kan forhåbentligt, om nogle år når udbredelsen er større af WiDi-enheder, sparer adskillige timer hver dag i forsvunden kabel-fumlen.

WiDi-teknologien er allerede indbygget i flere chipsets fra Intel – og du kan se om dine maskiner er dækket her.På den enkelte enhed kan man følge med i hvordan man er forbundet til den centrale vært.

Lidt overraskende viste Intel ikke nogle demonstrationer af deres trådløse opladningssystem, som de ellers viste på scenen til deres IDF-teknologikonference i efteråret 2014.

Det er ellers været det sidste kabel, som skal knækkes før din bærbare kan være helt fri.

Læs også:

Her er Intels nye Broadwell-processorer – glæd dig til fede bærbare i 2015.

Intels nye vision: Ikke længere blot ‘[b]Intel Inside’ – et nyt Intel er ved at se dagens lys
[/b]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>