Silk Road-ejer dømt skyldig: Stærke beviser mod gigantisk narkoside på "det mørke net"



Silk Road blev lukket tilbage i oktober 2013, men hurtigt åbnede der en Silk Road 2.0 af andre bagmænd. Også denne side blev lukket i 2014 og bagmændende anholdt. Foto: Wikipedia.

På nettet kan man finde hvad som helst, hvis man bare leder dybt nok.

På den anonyme og TOR-beskyttede hjemmeside Silk Road, kunne du i hvert fald finde narkotika og andre medikamenter, som blev betalt med den lige så anynome Bitcoin. Et paradis for lyssky kriminelle.

Men tilbage i 2013 blev siden lukket, og sidens ejer og grundlægger, “Dread Pirate Roberts” blev anholdt. Bag det skumsprøjtende alias sidder amerikaneren Ross Ulbricht.

Og efter en lang retsag er han nu blevet dømt skyldig. Skyldig i syv forskellige anklagepunkter såsom hvidvaskning af penge, narkotikahandel og kriminel virksomhed. Ifølge retten har Silk Road håndteret over 100 millioner dollars – 654 millioner kroner – i forbindelse med narkohandler inden siden blev lukket i 2013.

Et bjerg af beviser
Anklageren havde et bjerg af beviser mod den nu 31-årige amerikaner fra Pennsylvania. Handlen mellem de kriminelle på Silk Road skete via Bitcoins, cryptovalutaen, som er så tæt på umulig at spore som muligt, og under ransagningen af Ross Ulbrichts lejlighed tilbage i 2013 fandt FBI en bærbar computer med hans “Bitvallet”.

Her fandt bitcoins for over 13 millioner dollars – alle som kunne spores tilbage til handler vedrørende Silk Road.

Ross Ulbricht skyldig i at have startet Silk Road, men hævdede også, at Ulbricht videregav siden tidligt i udviklingen af siden.

Men Ulbricht blev kendt skyldig i alle syv anklager, som var mod ham. Længden på Ulbrichts dom afgøres først den 15. maj.  

Skjulte sig på det anonyme net
Når du bevæger sig rundt på internettet med en normal browser som Safari eller Internet Explorer, efterlader du hele tiden spor med oplysninger om, hvem du er, hvor du er, og hvad du foretager dig på internettet. Oftest er det fuldstændig irrelevante ting vi foretager os, såsom at se videoer på YouTube, men idet at du klikker på linket til videoen, sender du et signal af sted, som fortæller, hvor du er, og hvad du foretager dig.

Bruger man TOR, sender man stadig data ud om sig selv og sine handlinger, men de går igennem en større mængde servere verden over, hvilket skjuler indholdet, indtil at de kommer ud til den egentlige modtager. Det betyder, at der kan spores, at der er en aktivitet, men indholdet er skjult.

Siden blev lukket tilbage i 2013, og sidens ejer, Ross Ulbricht, blev anholdt. Siden blev efterfølgende genåbnet i en 2.0-version, men også den blev lukket, og de nye ansvarlige blev også anholdt.

I samme dur findes der også sider på TOR-nettet, hvor du kan købe ulovlig våben og ammunition, børneporno og hackersammenslutninger. Der skulle efter sigende også findes hjemmesider, hvor du kan bestille en lejemorder.

Læs også: Mørklægning: Hvordan fik politiet fundet frem til brugere på Tor-netværket?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>