TDC-ansatte frygter nye fyringsrunder – og det er med god grund

Trods milliard-overskud på bundlinjen i TDC er næsten 3.000 stillinger i selskabet siden 2008 enten blevet nedlagt eller outsourcet.

Derfor frygter mange TDC-ansatte i dag at miste jobbet eller få forringet deres arbejdsvilkår, skriver Avisen.dk.

Dansk Metal og HK fortæller, at løn-og arbejdsvilkårene er under konstant angreb fra TDC’s side.

Og der er intet, der tyder på, at behovet for at slanke og trimme organisiationen forsvinder.

Peer Schaumburg-Müller, der er vicedirektør i HR i TDC, siger til Avisen.dk:

“At vi reducerer antallet af medarbejdere skyldes jo mange ting, det er ikke kun et spørgsmål om et hårdt marked, det er også et spørgsmål om ny teknologi, som blandt andet betyder skift fra fastnet til mobil.” 

Peer Schaumburg-Müller siger dog samtidig også, at Dansk Metal overdriver ved at påstå, at stillingerne fosser ud af TDC.

“Men det er rigtigt, at der forsvinder stillinger hvert år. Men det er ikke noget nyt. Vi har reduceret siden 2008, og jeg tror, at rigtig mange har erkendt, at hvis man arbejder for en virksomhed som os, med store teknologispring og ændrede markedsforhold, så er det en virkelighed, man må leve med.”

Avisen.dk spørger også TDC-vicedirektøren, om han genkende billedet af usikre og frustrerede medarbejdere?

“Jeg tror, at det er meget forskelligt, alt efter hvem man spørger. Det er klart, at når man kører større projekter, hvor man kigger på udvalgte områder, giver det selvfølgelig en vis usikkerhed i den periode. Men vi har også rigtig mange medarbejdere, som er glade for deres arbejde og arbejdsplads.”

En dansk telebranche under pres
Avisen.dk kommer dog ikke så meget ind på, at det langt fra kun er TDC, der har visse udfordringer i disse år.

En rapport fra Erhvervsstyrelsen har konkluderet, at både omsætningen og beskæftigelsen bevæger sig i den forkerte retning i branchen.

Tager man branchens samlede omsætning fra fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd, internet, kabel-tv, udlejning af infrastruktur og de øvrige aktiviteter, så var den i 2011 på 39,5 milliarder kroner.

I 2013 var omsætningen faldet til 34,8 milliarder kroner, og alene fra 2012 til 2013 var der tale om et fald i den samlede omsætning på 6,7 procent.

Samtidig fremgår det, at der på fem år er blevet cirka 3.000 færre fuldtidsansatte i den danske telebranche. Det svarer til et fald på lidt over 18 procent.

Der er dog ikke tvivl om, at TDC – Danmarks største teleselskab – er skrumpet betydeligt over de senere år, hvad angår antal ansatte.

Sidste sommer valgte TDC eksempelvis at outsource 800 medarbejdere i TDC’s kundesupport til den internationale serviceudbyder Sitel, så de ikke længere er TDC’s ansvar.

Der har da også flere gange været uro og oprørs-stemning blandt de TDC-ansatte.


Læs også:

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret

Er TDC en knivskarp forretnings – eller en skygge af fortidens telegigant?

Overblik: TDC plages af uro og overblik

Uro hos TDC-ansatte: Derfor oprettes nyt center i Tyskland

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>