Telia, Telenor og 3 ånder lettet op efter simkort-spionage: Danske telebrugere ikke ramt

De skandinaviske telekæmper TeliaSonera og Telenor med flere millioner danske mobilkunder under vingerne ånder lettet op.

Lettelsen skyldes, at deres simkort-producent Gemalto efter en fem dage lang undersøgelsesperiode har frikendt sig selv for at have fået stjålet simkort-krypteringsnøgler af britiske og amerikanske efterretningstjenester.

Det kan du læse mere om her: Selskab bag millioner af danske simkort afslører: Britiske spioner har været på besøg.

Informationerne om de stjålne simkort-krypteringsnøgler stammer fra lækkede dokumenter, som NSA-whistlebloweren Edvard Snowden har givet videre til internet-mediet The Intercept.

Det kan du læse mere om her: Simkort-skandale griber om sig: Millioner af danske mobiler kan være aflyttet.

Af disse dokumenter fremgår det, at den britiske efterretningstjeneste GCHQ har haft adgang til ‘hele netværket’.

Den påstand tilbageviser Gemalto med påstanden om, at det drejer sig om ‘kontor-netværket’ og altså ikke det netværk, hvor simkort-data ligger og bliver udvekslet med kunder som store teleselskaber.

“Gemalto har begået en meget grundig redegørelse, og den viser, at risikoen for kompromittering af vores kunder er meget, meget lav,” siger Telenors pressechef, Tom Lehn-Christiansen.

Annonce:


Telia: Ingen grund til bekymring
Samtidig med Gemaltos undersøgelse har Telenor kørt sine egne test på simkort-kort, der er indkøbt i perioden 2010 og 2011, hvor indbruddene angiveligt skulle være fundet sted.

Her viser det sig, at Telenor blot har købt 13 (tretten) simkort fra Gemalto i den periode, hvor disse kort desuden udelukkende er blevet brugt til test.

“Mit indtryk er desuden, at der generelt er en meget høj grad af sikkerhed hos Gemalto, og det er da en lettelse at se, at selskabets lægger sin redegørelse frit frem,” lyder det fra Tom Lehn-Christiansen

Også hos TeliaSonera er der om end ikke jubel, så lettelse over konklusionerne fra Gemalto på dagens pressemøde i Paris.

“Efter at vi har været i kontakt med Gemalto og foretaget vores egne, interne undersøgelser, ser vi ikke nogen grund til at være bekymrede over sikkerheden,” siger Iréne Krohn, pressechef hos TeliaSonera.

Hun lægger vægt på, at Gemalto hævder, at det ‘kun’ er kontornetværket, som GCHQ og NSA har haft adgang til.

“Kryptering af simkort foregår jo uden for kontornetværket, så det glæder os, at Gemalto nu er ude med de oplysninger,” lyder budskabet fra TeliaSonera.

Fortsat tillid til Gemalto
Hos teleselskabet 3 er der glæde over dagens udmeldinger.

“Vi er rigtig glade for Gemaltos budskaber, især fordi vores kunders sikkerhed ikke har været i fare, da vi jo kører på 3G- og 4G-netværket,” siger 3′s danske pressechef, Hanne Damgaard, til Computerworld.

Mellem linjerne referer hun til, at Gemalto frifinder kompromittering på 3G- og 4G-simkort-krypteringen, mens 2G-simkort i visse tilfælde i visse lande kan være overvågede.

“Hos 3 har vi fortsat tillid til Gemalto som verdens største leverandør af simkort,” runder Hanne Damgaard af.

Læs også:

Selskab bag millioner af danske simkort afslører: Britiske spioner har været på besøg

Krypteringsnøgler til milliarder af simkort er blevet stjålet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>