Viborgs kommunaldirektør: Apple har haft masser af spørgsmål og besøgt os mange gange

At Apple i sidste ende valgte at placere et af sine gigantiske europæiske datacenter-fyrtårne i den lille midtjyske by Foulum ved Viborg, er ingen tilfældighed.

Da slet ikke, hvis man spørger Viborgs kommunaldirektør Lasse Jacobsen, som har været i dialog med Apple de seneste tre år.

“Apple har været meget grundig i sine forberedelser, og selskabet har besøgt os flere gange og været ude på lokaliteterne for at få afdækket en masse spørgsmål,” fortæller en jublende lykkelig kommunaldirektør fra Viborg til Computerworld.

Lasse Jacobsen forklarer, at Apples spørgsmål er gået på alt lige fra teknik, sikkerhed og til energimæssige spørgsmål.

Et midtjysk boost
Kommunaldirektørens jubel skyldes, at Apple i første omgang investerer godt seks milliarder kroner direkte i sit datacenter, der vil give hundredvis af nye arbejdspladser i den midtjyske region.

Samtidig forventer alle, at investeringen vil få en masse afledte effekter i form af tiltrækning af andre virksomheder.

Kommunaldirektøren ønsker dog ikke at spekulere eller gætte kvalificeret på, hvad disse afledte effekter kan generere af omsætning for Viborg Kommune.

“Vi kan bare konstatere, at de valgte Foulum, og vi er ikke i tvivl om, at de vil investere godt seks milliarder kroner. At så stort et selskab har valgt os vil give hele Midtjylland et erhvervsmæssigt boost, selvom det i forvejen går godt med økonomisk vækst,” forklarer Lasse Jacobsen.

Udover at være behjælpelig med at svare på praktiske spørgsmål, har Viborg Kommune i de seneste år været Apple behjælpelig med at få skabt kontakt til lokale energiselskaber som Energi Viborg og Energinet, som it-giganten vil samarbejde med inden for grøn it.

Lasse Jacobsen ønsker ikke at fortælle hvilke personer og afdelinger hos Apple, han har været i kontakt med.

Han afviser dog, at det selskabets topchef Tim Cook, som han har talt med undervejs. 

Har holdt på hemmelighed i tre år
Hele processen med at lokke Apple til det midtjyske har stået på i tre år, og det har indtil i morges været en hemmelighed mellem hovedsageligt Apple, de lokale energiselskaber og topfolkene i Viborg Kommune.

Annonce:


Lasse Jacobsen fortæller, at Apple ikke direkte har truet med Viborg for konsekvenser, hvis historien skulle blive lækket til pressen eller andre nysgerrige sjæle.

“De har dog betonet vigtigheden af, at nyheden ikke måtte slippe ud før tid,” forklarer kommunaldirektøren og fortsætter:

“Vi har indgået en fortrolighedsaftale, og jeg har mange gange haft lyst til at fortælle byrådet den gode nyhed, men den gik altså ikke. Derfor har byrådet først fået besked i morges, en time før Apple sendte sin pressemeddelelse ud.”

Nu er historien så ude som en årets indtil videre bedste erhvervsnyhed for Danmark.

Læs også:
Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark

Så mange arbejdspladser bringer Apple med til Viborg

Apple bygger nyt kæmpe-datacenter i Danmark: Investerer milliarder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>