Kinesisk it-gigant på trapperne med selvkørende bil

Den kinesiske søgekæmpe Baidu melder sig på banen som en udfordrer til ikke mindst Google på markedet for selvkørende biler.

Kineserne har netop gennemført en testtur med selskabets ny-udviklede grej til selvstyring, som blev monteret på en BMW 3′er.

Baidu har i et års tid samarbejdet tæt sammen med BMW i udviklingsarbejdet af selvstyrende teknologier, og Baidu meddelte tidligere på året, at selskabet ville præsenter en selvkørende bil inden årets udgang.

På testturen på omkring 30 kilometer gennemførte BMW’en ifølge Baidu både højre- og venstre-sving, vognbane-skift, overhalinger, indfletninger og u-vendinger, ligesom den bremsede automatisk, når den opdagede biler foran sig.

Ifølge selskabet nåede bilen en tophastighed på 100 kilometer i timen på test-turen.

Det er uvist, hvor langt Baidu reelt er med udviklingsarbejdet i forhold til Google, der har arbejdet på sin selvkørende boble i årevis. Den ses jævnligt i området omkring Googles udviklings-hovedkvarter i Californien.

Den kan du læse mere om her:  De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil – uden rat og pedaler

Baidu arbejder angiveligt på selvkørende teknologi, der skal anvendes i rutebiler og busser via selskabets såkaldte Baidu AutoBrain Technology.

Baidu er på mange måder Kinas pendant til Google, og selskabet ligger tæt i kølvandet på Google på flere områder.

For eksempel har Baidu udviklet kamera-brillerne Baidu Eye, der minder en del om Google Glass.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>