Microsoft opruster med ny teknologi: Vil hindre 0-dags angreb med særlige advarsler

Brugere af Internet Explorer og Edge skal til at vænne sig til en ny type advarsler i browserne, der skal gøre livet mere besværligt for de it-kriminelle.

Det forklarer Microsoft i et blogindlæg.

Det er Microsofts SmartScreen-sikkerhedsteknologi, der nu har fået nye funktioner til beskyttelse mod drive-by angreb i Edge og Internet Explorer 11.

Kendetegnede for drive-by angreb er, at de ofte starter fra en webside, ofret besøger, og retter sig mod sårbarheder i softwaren på ofrets maskine.

“Og værre er det, at de ofte ikke kræver nogen bruger-interaktion – så der er ikke noget, der skal klikkes på eller downloades – en infektion er ofte usynlig,” forklarer Microsoft.

De kriminelle anvender typisk exploit kits til at tjekke ofrets maskine for sårbarheder.

“Sårbarhederne kan enten være nogle, der er opdaget for nylig – også kendt som 0-dags – eller nogen, der allerede er blevet repareret i populær software,” forklarer selskabet og fremhæver, at de it-kriminelle i stigende grad går efter at udnytte 0-dags-sårbarhederne og de apps, hvor der findes en patch, men hvor brugeren endnu ikke har nået at opdatere.

Advarsler på vej
Microsoft vil derfor nu forsøge at spotte angrebsbølger på et tidligt stadie, så brugerne kan advares. 

“Med SmartScreen drive-by beskyttelse kan disse typer af angreb måske forhindres, før brugeren inficeres, selv hvis der endnu ikke er en tilgængelig patch.”

“Hvis SmartScreen ser, at en webside potentielt er ondsindet, vil du se en rød advarsel (se topbilledet, red.), og indholdet vil ikke blive indlæst i hverken Microsoft Edge eller Internet Explorer 11 på Windows 10.”

Læs også: Microsofts nye Edge-browser plages af samme sikkerhedshuller som Internet Explorer

Advarslerne bygger blandt andet på de informationer, Microsoft kan indsamle fra sine mange forskellige tjenester og teknologier.

“Det kan hjælpe os med at opfange potentielt igangværende angreb og trusler, der er under opsejling,” skriver selskabet.

Microsoft har et konkret eksempel på, hvordan den nye form for beskyttelse kan komme i spil.

Det tager udgangspunkt i et angreb i december sidste år mod en 0-dags sårbarhed i Adobes Flash Player, hvor SmartScreen opfangede angrebet, før Adobe selv havde opdaget sårbarheden.

Annonce:


Edge kæmper en hård kamp
De nye sikkerhedsfunktioner er langt fra de første, Microsoft introducerer med Edge.

Det er blandt andet tidligere blevet meddelt, at Edge vil blokere for bestemt browser-indhold, der kan udnyttes af it-kriminelle til angreb – læs mere om det her.

Selvom Microsoft har føjet en række interessante sikkerhedsfunktioner til den nye browser, har undersøgelser tidligere vist, at Edge plages af mange af de samme sikkerhedshuller som Internet Explorer. Læs om det her.

Det kniber i øvrigt stadig gevaldigt med, at få Windows 10-brugerne til at tage Edge-browseren til sig – også selvom Internet Explorer er ved at blive udfaset.

I stedet er det først og fremmest Chrome-browseren fra Google, der er populær hos webbrugerne med en global markedsandel på omkring 54 procent.

Internet Explorer og Firefox har hver omkring 15 procent af markedet, mens Edge endnu ligger under en browser som Opera, der har 1,81 procent hos Statcounter – hvorfor Edge faktisk slet ikke optræder i statistikkerne. 

Herhjemme kan Edge dog nu klare en markedsandel på omkring to procent på nuværende tidspunkt. 

Læs også:

Microsofts nye Edge-browser plages af samme sikkerhedshuller som Internet Explorer

Øger sikkerheden i Edge: Nu vil Edge blokere for bestemt browserindhold

Edge kæmper en benhård kamp – men Microsoft tøver alligevel med vigtig browser-funktion

Microsoft på vej med besked til millioner af brugere: Nu skal gamle browsere fjernes

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>