Vejen banet for stor dansk fiber-fusion

Repræsentantskabet hos både Syd Energi (SE) og Nyfors har nu sagt ja til den store fusion af de to selskaber, som blev annonceret tidligere i år.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dermed mangler nu kun konkurrence-myndighedernes godkendelse af fusionen. 

“85 procent af de fremmødte repræsentantskabs-medlemmer for Nyfors a.m.b.a. sagde mandag eftermiddag ‘ja’ til fusionen af de to selskaber ved den anden og sidste behandling af fusionsforslaget.”

“Vi har arbejdet målrettet hen imod dette, og nu må vi afvente konkurrencemyndighedernes behandling, førend fusionen forhåbentlig er en realitet,” udtaler Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors.

SE’s repræsentantskab stemte om fusionen allerede i slutningen af november, og her var 90 procent af stemmerne for en fusion med nordjyske Nyfors.

Bestyrelsesformand i SE, Jens Bahne Jørgensen, udtaler i forbindelse med afstemningsresultatet hos Nyfors:

“Med sammenlægningen af vores to selskaber får vi endnu bedre mulighed for, at indtage den ønskede position og sammen kæmpe for udbredelsen af bæredygtig energi og bedre digital kommunikation i hele landet.”

Annonce:


Her er planerne
Når (og hvis) fusionen af SE og Nyfors falder på plads, får Danmark en fiber-spiller med en markant størrelse.

Parterne kalder selv det kommende selskab for “et af landets største og mest toneangivende energi- og teleselskaber.”

“En fusion vil skabe et andelsselskab, der forener Syddanmark og Nordjylland i et fællesskab mellem 320.000 andelshavere. Dette skal være grundstammen for en endnu stærkere udfordrer på såvel energi- og klima-markederne, som på tv- og bredbåndsmarkederne,” skriver SE blandt andet.

Med fusionen er der er blandt andet udsigt til, at fiberudrulingen kan speedes op.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

“I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 procent, og her vil udrulningen fortsætte til cirka 8.000 husstande årligt,” blev det samtidig oplyst i september af SE.

Fusionen betyder også, at Nyfors siger farvel til Bredbånd Nord- og Waoo!-samarbejdet, og Nyfors’ fiberkunder vil i stedet få indhold fra Stofa via fiberforbindelser i begyndelsen af 2017.

Så stort bliver selskabet
SE vil samtidig afvikle sine lokationer i Hjørring og Aalborg og i stedet flytte aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev.

“I Brønderslev er det bl.a. planen at samle SE-koncernens udviklingscenter inden for energi og klima, hvor der skal udvikles “smart home”- og “smart grid”-løsninger. SE-koncernen ser store muligheder for at udnytte den samlede nordjyske vidensbase, bl.a. i et samarbejde med Aalborg Universitet,” lød det ved annonceringen af fusionen i september.

Samlet set vil det nye andelsselskab beskæftige cirka 1.600 medarbejdere og have ca. 320.000 andelshavere samt ca. 700.000 kunder.

Syd Energi alene leverer i dag el, energi-effektivisering, fiberbredbånd og kabel-tv til over 650.000 kunder.

Konkurrencemyndighederne ventes at være klar med behandlingen af fusionen i slutningen af første kvartal 2016.

Læs også:

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Hiper klar med gigabit-bredbånd på TDC’s net: Kan disse priser kapre kunder

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være,
før det er hurtigt nok

Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabelbredbånd er i dag over 80 procents fiber

Klar til kamp mod YouSee: Her er Stofas plan på det nye marked for tv og bredbånd

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>