Dell-topchef i Danmark: Derfor skal man ikke have tiltro til succeshistorier om HP

Dell og HP er to af de helt store spillere på enterprise markedet, og begge har ambitioner om at blive endnu større.  Men it-kæmpernes strategier kunne næsten ikke være mere forskellige.

HP’s CEO Meg Whitman delte sit enorme firma op i to mindre firmaer med hver sit fokus. Et firma til private og et til det vigtige enterprise marked.

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Småt men godt
Hendes ræsonnement har hele tiden været, at et mindre firma med et mere specialiseret fokus kan levere en bedre vare, som skal lade Hewlett Packard Enterprise øge sin markedsandel betragteligt.

“Delingen har ladet os accelerere vores turnaround af Hewlett Packard Enterprise og fokusere på et mindre antal ting,” forklarede Meg Whitman i marts ifølge Bloomberg.com.

“Vi er super fokuserede på at være hurtige og adrætte for vores kunder.”

I samme omgang understregede HP’s CEO, at hun er ganske overbevist om, at Hewlett Packard Enterprise har valgt en bedre vækststrategi end ærkerivalen Dell, der med sit opkøb af EMC bliver en it-kolos næsten uden lige på enterprise markedet.

“Begge strategier kan måske virke. Jeg synes tilfældigvis bare bedre om vores plan end om Dell-EMC planen.”

Meget tyder på, at der er noget om snakken, for aktiekursen på Hewlett Packard Enterprise er steget støt siden februar.

Stort og godt
Udtalelserne er dog ikke noget, som imponerer CCO og direktør for Dells enterprise afdeling, Marius Hass.

Han har svært ved at se en trussel i Hewlett Packard Enterprise og ser i stedet den stigende aktiekurs som et tegn på Meg Whitmans manglende ambitionsniveau.

“Det, Meg har gjort, er, at sætte meget lave forventninger. Hvis du klarer dig bedre end dine meget lave forventninger, ser det jo hurtigt flot ud. Men det eneste, du har gjort, er, at klare dig bedre end dine lave forventninger,” siger enterprise-direktøren til Computerworld.

Marius Hass skal næsten også mene, at Meg Whitman tager fejl, når hun satser på at være mindre.

Dell er nemlig så langt fra lille, som man efterhånden kan være det.

Med købet af EMC satser Dell på at blive den største it-leverandør i verden. En såkaldt one-stop-shop, hvor kunderne kan få alt på et sted.

“Vi vil være den essentielle leverandør af it-infrastruktur for alle kunder over hele verden. Alt fra devices til hele datacenterløsninger,” fastslår Michael Hass.

Tal bag påstanden
Selvfølgelig skal en direktør hos Dell heppe på sit eget hold, og sidst Michael Hass talte med Computerworld slog han også på tromme for, at Dell skulle fordoble sin markedsandel inden 2019.

Da vi går ham på klingen, smider han hjemmevant lidt data bag sine påstande.

“Lad os se på vores gode venner hos HP igen. På det Europæiske marked for mainstream-servere har vi vundet 200 basis point mod HP alene i år. Vi har vundet mellem dobbelt så meget og tre gange så meget mod Lenovo. Så vi har det rigtigt godt med udviklingen. Men vi vil selvfølgelig altid have mere.”

Annonce:


Så skulle det være på plads. Men der er alligevel lige plads til et endnu et angreb mod Meg Whitman.

“Hvis du kalder det for en sejr, når du slår dine egne lave forventninger, er det helt fint. Det kan Meg Whitman gøre dagen lang, men når du faktisk ser på de reelle resultater på markedet, er det en helt anden historie.”

Der er efterhånden tradition for at HP og Dell kritiserer hinandens strategier.

Det kan du læse mere om her:

HP-topboss angriber Dell efter EMC-opkøb: De gode opfindelser bliver tabt på gulvet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>