Efter den store nedtur: Nokia køber IoT-selskab for 1,3 milliarder kroner

For mindre end 10 år siden var finske Nokia den ubestridte konge af mobilverdenen med omkring en halv milliard solgte mobiltelefoner på verdensplan.

Så kom Apple med sin iPhone, siden stødte Google til med sit Android-styresystem, og pludselig var Nokia reduceret til en dværg på telescenen, efter Microsoft opkøbte selskabets mobildivisionen for en slik i lyset af det finske selskabs tidligere meritter.

Nu er der atter grøde i Nokia, som for nyligt købte franske Alcatel-Lucent, som du kan læse om her: Nokia klar til at købe Alcatel-Lucent for op mod 85 milliarder kroner

For efter gigantkøbet blev der meldt om massefyringer, og nu er Nokia så sulten på nye franske eventyr med købet af selskabet Withings, som har specialiseret sig i forbrugerelektronik med fokus på digitale sundhedshjælpere.

Nokias pris for det franske selskab Withings ligger ifølge Nokias egen hjemmeside på knap 1,3 milliarder kroner. 

Det får Nokia med i købet
Withings blev stiftet i 2008, og er altså fra den tid, hvor Nokias nedtur så småt var begyndt.

Med sit køb for mere end en milliard kroner får Nokia nu en hel række wearables i sin portefølje af løsninger rettet mod privatforbrugere.

For Withings har udover sine 200 medarbejdere også fitness-trackere, smartwatches og forskellige husholdningsapparater som vægte og termostater at byde på.

“Vi har konstant sagt, at digital sundhed var et strategisk interessant område for Nokia, og nu tager vi så konkrete skridt ind på dette store og vigtige marked,” forklarer Nokias præsident og administrerende direktør Rajeev Suri på selskabets hjemmeside.

Læs også: Så er det officielt: Nokia klar til smartphone-comeback

Han understreger, at med opkøbet af Withing styrker Nokia sin position på markedet for Internet of Things, hvor Nokia blandt andet har øjnene rettet mod apparater, der kan forbedre den enkelte forbrugers sundhedstilstand.

Her er Nokias nye superkamera Ozo: Koster 425.000 kroner

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>