Hackere udnyttede Game of Thrones til at plante malware på brugeres pc’er

Hvad er en pop-under reklame?

Pop-under vinduer dukker op bag dit aktive browser vindue i modsætning til pop-up vinduer, der lægger sig foran det vindue, brugeren har åbnet.

Problemet ved at bevæge sig ud i netpirateri er, at du kan rende ind i pirater.

Det har en række utålmodige Game of Thrones fans måttet sande, efter skumle personer lagde en fælde på Pirate Bay. Det skriver onlinemediet The register.

Der er tale om det såkaldte Magnitude kit, som via en række reklamer på Pirate Bay listede sig ind på gratisternes computere via en række forskellige svage punkter, fortæller Jerome Segura fra Malwarebytes.

“De brugte en pop-under reklame til ubemærket at videresende brugere til Magnitude exploit-kittet og inficerede dem med Cerber-ransomware,” forklarer han ifølge The Register.

De kriminelle bagmænd har valgt et godt tidspunkt at slå til på, da første afsnit af den populære fantasy serie Game of Thrones havde premiere i weekenden.

Serien blev downloadet ikke mindre end én million gange på premieredagen, så der har været rig mulighed for at ramme sårbare computere.

Patch, patch, patch
Som så ofte før er ofrene for nettets pirater primært de dovne og langsomme, som ikke holder deres systemer opdatererede.

Ifølge  chef research analytiker hos sikkerhedsfirmaet NSFOCUS, Stephen gates, er det sandsynligvis svagheder i Adobe flash Player og Microsoft Silverlight, som bliver udnyttet.

“Hvis computere ikke kører med de seneste patches til de systemer, er risikoen for infektion ret høj.”
 
Læs også: Android er næsten 100 procent sikret mod malware – sålænge du bare holder fingrene fra denne knap

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>