Kapitalfond: Vi er klar med flere penge til Sitecore

“En af de ting, vi har købt, er Sitecores dygtige ledelse.”

Sådan lyder det fra chefen for kapitalfonden EQT’s danske aktiviteter, Morten Hummelmose, på dagen, hvor det blev officielt, at EQT overtager aktiemajoriteten i det succesfulde danske softwareselskab.

Det kan du læse mere om her: Stor kapitalfond overtager danske Sitecore

Kontinuiteten i Sitecores ledelse er derfor en af de centrale elementer i milliardhandlen.

“Det er vigtigt for os, at stifterne af selskabet beholder en stor ejerandel. Det er en god struktur, som vi også har brugt i andre sammenhænge,” siger Morten Hummelmose.

Han vil ikke fortælle, hvordan aktieposterne præcis er fordelt mellem Sitecores oprindelige stiftere og den nye storaktionær

“Det har vi ikke skrevet [i den udsendte pressemeddelelse, red], og det kommer vi heller ikke til at fortælle til dig,” siger Morten Hummelmose.

Den væsentligste grund
Han lægger ikke skjul på, at Sitecores imponerende vækstrater på mellem 25 og 30 procent er den væsenligste grund til, at EQT har valgt at lægge lægger flere milliarder kroner på bordet.

“Vi har fulgt Sitecore i mange år og synes, det er spændende selskab. Det er ikke ofte, at man ser danske it-selskaber, der har en markedsposition svarende til Sitecores. Det er grunden til at vi nu har investeret ret mange penge. Fra EQT’s side er vi på udkig efter markedsledere i industrier med fornuftig vækst. Der passer Sitecore utroligt godt ind,” siger Morten Hummelmose.

Han åbner samtidig for, at EQT på et senere tidspunkt vil åbne yderligere for pengekassen  for at understøtte fortsat vækst i Sitecore.

“Der bliver ikke tilført kapital som led i handlen. Men hvis der bliver behov for fremover at foretage tilkøb eller tilføre kapital, så er vi parate. Det afhænger helt af hvilke muligheder, der opstår,” siger Morten Hummelmose.

Læs også:

Stor kapitalfond overtager danske Sitecore

Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>