Stor kapitalfond overtager danske Sitecore

Kapitalfonden EQT køber aktiemajoriteten i det danske it-selskab Sitecore, der har oplevet kraftig vækst gennem de senere år.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse værdifastssættes Sitecore med handlen til at være omkring en milliard euro værd. Det svarer til små 7,5 milliarder kroner.

Parterne oplyser umiddelbart ikke, hvor stor en andel af Sitecore EQT overtager, men meddeler blot, at der er tale om ‘en betydelig ejerandel” samt at EQT kommer til at sidde på aktiemajoriteten i selskabet.

Sitecore ejes i dag af en lille skare ledende medarbejdere samt den amerikanske kapitalfond TCV, der ejer omkring 40 procent af selskabet.

Beholder stor ejerandel
Ifølge selskabet beholder selskabets stiftere – herunder administrerende direktør Michael Seifer – en ‘betydelig ejerandel’ af selskabet.

Sitecore kalder da også EQT’s indtog som hovedejer for indgåelse af et ‘partnerskab.’

“EQT’s erhvervelse af aktiemajoriteten vil gøre det muligt at accellerere vores i forvejen høje vækstrater og videreudvikling på en lønsom måde,” lyder det fra Michael Seifert.

Fra den svenske kapitalfond lyder meldingen, at man vil satse på et tæt samarbejde med Sitecores ledelse.

Sitecore har i en årrække været globalt førende inden content management (CMS) og er helt i front med udvikling af personaliserede marketing-løsninger til store globale kunder.

To gange Danmarks bedste
Successen understreges af, at Sitecore to gange har snuppet titlen som bedste danske it-virksomhed i Computerworlds Top 100.

I løbet af det seneste regnskabsår sprintede Sitecores omsætning langt forbi milliarden fra 838 millioner til 1.136 millioner kroner – en stigning på 36 procent.

Faktisk har succesen været så voldsom, at Sitecore for få måneder siden nærmest var ved at blive kvalt i sin egen succes, i det det krævede så store investeringer at følge med ekspansionen, at det tærede voldsomt på selskabets overskud.

Det kan du læse mere om her: Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud.

Annonce:


“Vi er i flere år vokset i et forrygende tempo, og vi kan ikke altid have vild vækst og samtidig have en høj bundlinie. Vi er skiftet fra en meget lokal forretningsmodel, hvor alt var styret på landebasis til, at vi i dag har en globaliseret model, hvor vi har centraliseret HR, finans, marketing og salg. Det er et større skift, som gør det lettere at skalere vores forretning og investere i udvikling,” sagde Michael Seifert dengang til Computerworld.

Sitecores CMS-løsninger har høstet stor anerkendelse fra analysefirmaer som Forrester og Gartner, og de seneste år har man især satset stærkt på udvikling af løsninger til såkaldt context marketing.

Det er et nyt marked, som ifølge Michael Seifert er langt fra færdigudviklet, og hvor potentialet er “mange gange større” end traditionel CMS.

“Context marketing er den næste store ting indenfor marketing, hvor indholdet i dine budskaber tilpasses til den sammenhæng – context – det optræder i. Alle marketing-folk vil gerne personalisere deres budskaber. Men for at få det rigtige indhold ud til modtageren, skal du kende historikken for det enkelte individ,” fortalte Michael Seifert i november til Computerworld.

EQT meddeler, at kapitalfondens medejere, Danica og Sampension, sideløbende vil investere i Sitecore.

Læs interview med Michael Seifert og EQT senere på cw.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>