Vigtig opdatering fra Google: Nu kan du køre Exchange i Gmail-appen på Android


Her en uges tid efter, at EU valgte at åbne en omfattende sag mod Google på grund af den tætte kobling mellem Android og Googles egne apps, er Google klar med en opsigtsvækkende understøttelse af en af ærkerivalen Microsofts kerneteknologier.

Det bliver nemlig nu muligt at anvende Exchange fra Microsoft i Gmail-appen i Android.

Det meddeler Google i en kort meddelelse.

“Android Gmail-appen får en opdatering for at kunne underrstøtte brugere, der anvender flere mails eller kalendere med Microsoft Exchange.”

“Nu kan du, uanset om du er på Google Apps eller Exchange, benytte Gmail-appen på en hvilken som helst Android-enhed til at sende og modtage mail,” skriver Google.

Det ser ud til, at app-opdateringen allerede er klar i Googles Play-butik, for her lyder det nu under beskrivelsen af Gmail-appen:

“Understøttelse af flere konti – brug både Gmail-adresser og adresser fra andre udbydere (Outlook.com, Yahoo Mail eller andre IMAP/POP-konti) direkte i appen.”

Mange muligheder på Android for virksomheder
Exchange-understøttelsen er et interessant træk fra Google, fordi det alt andet lige er med til at gøre Android-telefoner og -tablets mere attraktive for virksomhedsbrugerne, der typisk anvender Microsofts Exchange-teknologi til mail, kalender og kontakter.

Virksomhederne kan naturligvis fortsat vælge at anvende andre apps til Exchange på Android-produkterne, men nu er understøttelsen altså indbygget i direkte i Gmail-appen, hvilket også gør det lettere for brugerne, hvis de både anvender Gmail privat og Exchange på jobbet.

Det er efterhånden en del år siden, at Apple begyndte at understøtte Exchange i den almindelige mail-app på iPhone og iPad.

Samtidig har Microsoft især i de senere år satset massivt på at levere gode Outlook-apps til både Android og iPhone.

Læs også:

Alle advarede om kritiske Stagefright-sårbarheder i Android: Her afsløres antallet af reelle ofre

EU åbner stor Android-sag mod Google

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>