Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Høj hastighed og lav latency.

Det er situationen, når man sammenligner de danske mobilbrugeres 4G/LTE-forbindelser med situationen i Sverige, Norge og Finland.

Til gengæld halter Danmark bagefter de tre andre lande, når det kommer til dækningen – altså hvor ofte de danske mobilbrugere rent faktisk kan fange et LTE-signal.

Det er konklusionen i en ny opgørelse fra engelske OpenSignal, der løbende tracker LTE-situationen i en lang række lande.

Det sker med udgangspunkt i data fra OpenSignal-appen, som flere hundrede tusinde mobilbrugere har installeret.

Datagrundlaget bag den nye, nordiske LTE-undersøgelse er over 34 millioner test på 22.310 brugeres mobiltelefoner fra 1. januar til 31. marts.

Her er dommen
OpenSignal skriver med udgangspunkt i de indsamlede data:

“Mens de gennemsnitlige 4G-hastigheder i regionen var over de globale gennemsnit, skiller Danmark sig ud i gruppen med LTE-hastigheder på 24,5 Mbps.”

“De hurtigste forbindelser i den nordiske region blev målt hos den danske operatør TDC med gennemsnitlige downloadhastigheder på 30,6 Mbps.”

Læs også: LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Samtidig lyder det dog også om LTE-dækningen i Danmark:

“Nordiske abonnenter mangler bestemt ikke 4G-signal. Vores målinger af LTE-dækning i Finland, Norge og Sverige lå alle på over 80 procent, mens Danmark var over 72 procent.”

OpenSignal hæfter sig desuden ved, at den nordiske region var først med de kommercielle LTE-netværk og stadig fører an i en global sammenhæng.

Annonce:


3G og 4G sender Danmark til tops
Det gælder ikke mindst Danmark, selvom vi altså halter lidt bagefter nabolandene, når det kommer til LTE-dækningen rundt omkring i landet.

“Med gennemsnitlige LTE-downloadhastigheder på 24,5 Mbps, var Danmark ikke bare pænt foran de andre i Norden, men har også nogle af de hurtigste LTE-hastigheder i verden.”

“Med disse 4G-hastigheder, koblet med Danmarks høje performance på 3G-services, er Danmark pænt foran sine naboer i de overordnede hastigheder.”

“Den typiske danske abonnent har gennemsnitlige downloadhastigheder på 17,4 Mbps hastigheder på tværs af 3G og 4G-netværk.”

Til sammenligningen kan Norge på andenpladsen klare en overordnet 3G- og 4G-hastighed på 14,4 Mbps, mens Sverige ligger på 12,6 Mbps og Finland på 10,8 Mbps.

Ser man kun på 4G-nettet, ligger Danmarks 24,5 Mbps også ganske langt over nummer to, Norge, der kan klare 16,3 Mbps i gennemsnitlig downloadhastighed på 4G-nettet.

Læs også:

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Bølge af nye smartphones med heftige data-hastigheder på vej

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>