| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
 • Ethernet
 • FTP & Telnet
 • IP-adresse
 • Internet Netværk
 • lokale netværk
 • modemer
 • Network Security
 • Andet Computer Networking
 • Routere
 • virtuelle netværk
 • Voice Over IP
 • Trådløst netværk
 • trådløse Routere
 •  
  Computer Viden >> Netværk >> Routere >> Content
  Hvad er forskellen mellem Transmission Control Protocol ( TCP) og Internet Protocol (IP)
  ? TCP /IP eller Transport Control Protocol /Internet Protocol er to af de vigtigste netværk nødvendige elementer til at arbejde med forskellige former for netværk . Disse kunne være LAN ( Local Area Networks) , WAN ( Wide Area Networks) eller Internet Networks.TCP /IP giver oplysninger, der skal fremsendes til forskellige netværk lokalt eller globalt. Uden disse protokoller , ville internettet ikke fungere . Hvad er OSI-modellen

  OSI-modellen , eller Open Systems Interconnect er standard operation model med syv lag . Hvert lag er uafhængig af de andre. Det øverste lag er anvendelsen , efterfulgt af præsentation, så session , transport , netværk, data - link , og det fysiske lag eller lag ét i bunden.

  Formålet lagene er at etablere en sekvens af operationer , hvor data taget fra hinanden et skridt ad gangen, indtil den er i bit -format, der er 0'er og 1'er . Det er den eneste måde, at en computer kan behandle informationer. Når det er i bit -format er det sendes over netværket og samles i den anden ende .

  Grunden til, at dette er en computer /netværk standarden er at enheder ikke behøver at beskæftige sig med , hvordan andre enheder i det andet lag arbejde. De er uafhængige . Så hvert lag i OSI -modellen er uafhængig af de andre.

  Her er et eksempel på, hvordan OSI-modellen fungerer ved hjælp af et telefonopkald.

  Løft røret , lag et. Få dial- tone lag to. Ring til et nummer , lag tre. Telefonnummeret går gennem et netværk af kredsløb til at forbinde til den anden ende. Lag fire . Når den anden part tager telefonen , har en session startet. Lag fem . Når de to parter taler , og de taler samme sprog , det er den præsentation, laget seks. Når der er en samtale , er lag syv . Nær

  Hvert af disse lag arbejder sammen med de andre, men de er uafhængige . Hvis der opstår et problem i lag fire, bliver de andre lag ikke påvirket . Fejlfindingen sker på lag fire.
  Hvad er TCP

  TCP eller Transport Control Protocol forekommer ved lag fire af OSI-modellen . Blandt de ledelsesopgaver det kontroller er segment størrelse , flow kontrol og data valutakurs. Dette er hvor leveringen af pakker af information fra ét sted til et andet sted . Med andre ord , transporterer det data fra et sted , kilden , og sender det til en anden placering , bestemmelsesstedet .

  Nogle andre funktioner, som det har, er remote login. Dette er, hvor den ene part kan oprette forbindelse til en anden computer for vedligeholdelse eller fejlfinding formål.

  Filoverførsel er en anden funktion . Udveksling videoer , musik, dokumenter eller billeder, er en del af de operationer, der finder sted med TCP.

  Computer mail er en del af filoverførslen , men i stedet for at sende store filer , er kun små beskeder sendes , på tværs netværket.
  Hvad er IP

  Internet Protocol , IP, har de adresser , der er nødvendige i at sende data fra kilden til destinationen. < br >

  IP nummerering ordningen er indviklet . Er det tilstrækkeligt at sige, at det er en 32 bit ordning, der har en specifik organisatorisk kvalitet

  Se telefon analogi: . Det IP-nummer er analog med telefonnummeret. Det gør forbindelsen mulige

  Den vigtigste del af dette er, at IP-adressen har fire oktetter , . Med hvert oktet har otte bits. En IP-adresse kunne se sådan ud i binær : 10111110.10101010.00001111.11001100 . Den samme IP-adresse ser sådan ud i DEC : . 190.170.15.204

  Endelig er der kun visse numre tilladt i IP -ordningen , er de fra 0 til 255
  hvad. nogle underkategorier af TCP /IP

  TCP var oprindeligt beregnet til at give et middel til at overføre filer af data til eksterne computere . Siden midten af ​​90'erne TCP /IP har været brugt i forskellige kapaciteter .

  1 ) Wireless. Med fremkomsten af ​​brugen af bærbare computere, var der behov for at give dem mulighed for at oprette fjernforbindelse til netværk på forskellige steder. TCP /IP blev den protokol , der blev brugt sammen andre trådløse protokoller til at gøre forbindelsen

  VoIP: . Voice over IP. Dette er en erstatning for standard telefon- public service exchange. I stedet for at bruge standard analog telefon-system , bruger VoIP-system IP-adresser for at oprette forbindelse til fjerntliggende steder for at fuldføre et telefonopkald. Specielt udstyr er nødvendigt for denne operation at forekomme

  Sikkerhed /Access Lists : . Sikkerhed er en stor bekymring på netværk , og mens TCP tillader tilslutning til at opstå , og IP tillader tilslutning at forekomme, til det rigtige sted , det er vigtigt at holde uønsket adgang til systemet . En måde er at skabe adgang lister , eller lister over IP -adresse, der er tilladt på netværket eller forhindret i at komme ind på netværket.
  Hvad er fremtiden for TCP /IP

  TCP /IP-protokollen er gået fra en temmelig stabil og standard måde at overføre statisk information til en meget dynamisk system. Disse protokoller har eksisteret i mere end 20 år . Det har været robust nok, fordi den samlede ordning , OSI , fortsætter med at udarbejde standarder , at nye teknologier har formået at gennemføre.

  Forrige :

  næste :
    Relaterede artikler
  ·Sådan ændres adgangskoden på en Cisco router 
  ·Hvad er alle de numre på bunden af ​​mit Motorola Rout…
  ·Sådan får du adgang en Netopia Router Menu 
  ·Sådan Set Up en Netopia trådløs router 
  ·Password Recovery på en Cisco enhed 
  ·Sådan ændres MTU på Windstream 
  ·Sådan Fix DNS Fejl 80710102 
  ·Sådan bruges Qwest M1000 Med en Linksys Router 
  ·Sådan får du adgang en Telus Gateway Wireless Modem 
  ·Sådan Network Med en bredbåndsrouter 
    Anbefalede Artikler
  ·Sådan Sammenlign Netværk Switches 
  ·Hvad er en PXE Server 
  ·Sådan installeres et Ethernet driveren på en Acer 692…
  ·Sådan udskriver via et netværk med Vista 
  ·Sådan tilføjes et trådløst netværk til en hjemmeco…
  ·Sådan Set Up To computere på et netværk at dele file…
  ·Sådan Send en MMS fra en bærbar computer til en mobil…
  ·Hvordan man laver en Bluetooth Discoverable 
  ·Sådan ændres en database Port i Grid Kontrol 
  ·Sådan installeres et Ethernet -kort til Windows XP 
  Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com