| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
  • Ethernet
  • FTP & Telnet
  • IP-adresse
  • Internet Netværk
  • lokale netværk
  • modemer
  • Network Security
  • Andet Computer Networking
  • Routere
  • virtuelle netværk
  • Voice Over IP
  • Trådløst netværk
  • trådløse Routere
  •  
    Computer Viden >> Netværk >> Internet Netværk >> Content
    Forskellen mellem NAS & SAN Opbevaring
    Lagring data sikkert ved hjælp af internettet som medium er en teknologi , der har været brugt i et stykke tid, men er ved at udvikle og ændre sig hurtigt, som med mange informationer - baserede systemer. Selv protokollerne for datalagring , der kaldes Network Attached Storage ( NAS) og Storage Area Networks ( SAN) , er langsomt begyndt at fusionere, forskellen mellem dem fra en grundlæggende synspunkt er stadig relevant og vigtigt for mange netværk ingeniører og system slutbrugere. Protokol

    datalagring terminologi , " topologi " betyder konfigurationen af netværket ansat til at gemme data. Protokollen er den vigtigste faktor for forskellen mellem NAS og SAN topologier , ifølge NAS - SAN. NAS bruger flere forskellige netværksprotokoller : TCP /IP (Transmission Control Protocol /Internet Protocol , den grundlæggende kommunikation sprog af internettet ) , NFS (Network File System) , CIFS ( Common Internet File System er baseret på Server Message Block protokol) eller HTTP ( Hypertext Transfer Protocol ) . TCP /IP indeholder Ethernet-teknologi , FDDI ( Fiber Distributed data Interface) og ATM (Asynchronous Transfer Mode ) . SAN , på den anden side, bruger Fibre Channel Switch teknologi og Encapsulated SCSI (a Small Computer System Interface hub) . Selvom de protokoller er forskellige, både i sidste ende indgå i en RAID (Redundant Array Uafhængige Skiver) som lagringsmedie .
    Network Valg Fleksibilitet

    Næsten enhver computer, der har adgang til til LAN (Local Area Network ), eller er forbundet op til nærmeste LAN via et WAN (Wide Area Network) kan bruge NAS dataoverførsel og lagring baseret på NFS, CFS eller HTTP -protokoller. SAN , er dog kun gældende for server klasse enheder --- computere, der fungerer som specialiserede servere eller værter , med ekstra kapacitet i forhold til almindelige bruger -stil maskiner. SAN server klassen computere skal bygges med SCSI Fiber Channel -teknologi til at interagere med SAN protokoller, men rækken af ​​dette er begrænset til et maksimum på omkring 10 km --- lidt over seks miles. I NAS er de filsystemer ledes af en enhed, men i SAN , er systemet administreres af serverne. Nogle virtuelle NAS -systemer bliver udviklet ved hjælp af open -source Linux , ifølge Hitachi .
    Data Identifikation og Transfer

    NAS beskæftiger filnavn og byte offset til identificere forskellige stykker af data og fil data eller metadata , såsom fil- ejer, tilladelser information og oprettelsesdato, med henblik på at etablere overførsel facilitet. NAS kan også beskæftige sig med filsikkerhed , brugergodkendelse og fil- låsning. SAN adresser data i henhold til disk bloknummer --- hvor det ligger på lager volumen, lidt ligesom et sidetal i en bog --- og overfører rå blok information snarere end information, der er blevet pakket op med sikkerhedsudstyr , som passwords . SAN er derfor potentielt mindre sikker fra en brugers synspunkt , men overførslen er ikke begrænset i form af adgangskoder eller kryptering i helt samme måde .
    Fildeling

    Ganske enkelt, NAS giver åben, cross- operativsystem-system fildeling og SAN ikke gør, men i nogle systemer SAN filer kan deles over en specificeret , uforanderlig operativsystem. Et eksempel setup for NAS fildeling ville være at dele bestemte filer på tværs af Unix og NT-operativsystemer , som arbejder effektivt, selv om de er kontrasterende teknologi -wise . Fildeling er simpelthen mere bekvemt at bruge NAS, som beskrevet af Buffalo Tech, en førende distributør af teknologi, fordi det giver lagring af flere enhedsdata i en høj kapacitet mening for brugere med adgang til data , musikfiler og digitale fotofiler , både i deres hjem og i erhvervslivet miljøer.
    Backup Function

    Backup af data i et NAS miljø udføres af fil manipulation, sammenlignet med block- by- blokere kopiering , der er en funktion i SAN netværk. SAN variant er langsommere og mindre intuitivt , fordi hver blok skal kopieres i rækkefølge, selv når det ikke indeholder brugbare data. NAS bruger et øjebliksbillede stil backup , vælge ud vigtige områder af datastrømmen snarere end blot at kopiere det hele uanset , og det sparer tid og båndbredde i processen. Snapshots kan være meget lille i forhold til den samlede kilde volumen, men er mere specifikke og derfor intuitivt . Også kan NAS backup og spejl maskiner være mindre i forhold til deres kapacitet i forhold til SAN backup drev, fordi de ikke forventes at " absorbere " som mange unødvendige data.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Stop Exchange Server Fra Genudlægning Spam 
    ·Fordele og ulemper ved IMAP -protokollen 
    ·Iperf Network Analysis 
    ·Sådan Find en TCP Adresse 
    ·Sådan Lås listen over Emblemer på Modern Warfare 2 
    ·Sådan Set Up en Belkin 
    ·Hvordan man bruger en computer som en Proxy Server 
    ·Hvordan tilføjer jeg en tv- Schedule til min Google Ka…
    ·Hvordan man laver en Ping Script 
    ·Tips & genveje til Sådan navigerer på internettet 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Bloker en kabelmodem 
    ·Kan jeg Email alle mine venner på en gang på Facebook…
    ·Hvordan at bygge bro over Modem 
    ·Sådan Stream lyd over et netværk 
    ·Trådløs netværksinstallation Kørselsvejledning 
    ·Sådan Boost Signal for NETGEAR 3700 
    ·Sådan Set en Linksys adgangskode 
    ·Sådan Bloker en bruger fra en FTP Site 
    ·IP Header Identifikation 
    ·Sådan bruges HyperTerminal med en anden computer 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com