| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
  • Ethernet
  • FTP & Telnet
  • IP-adresse
  • Internet Netværk
  • lokale netværk
  • modemer
  • Network Security
  • Andet Computer Networking
  • Routere
  • virtuelle netværk
  • Voice Over IP
  • Trådløst netværk
  • trådløse Routere
  •  
    Computer Viden >> Netværk >> lokale netværk >> Content
    Peer -to- Peer vs klient-server Networks
    Både peer -to-peer -og klient-server -netværk forbinder computere, så ressourcer såsom filer og programmer kan deles . Peer -to- peer-netværk forbinde computere, så hver computer deler alle eller en del af sine ressourcer . Klient-server -netværk har en central computer , der holder dataene og administrerer ressourcerne. Grundlæggende

    Peer-to -peer-netværk involverer to eller flere computere samle individuelle ressourcer som diskdrev , cd-rom'er og printere. Disse delte ressourcer er tilgængelige for hver computer i netværket. Hver computer fungerer som både klient og server. Hver computer kommunikerer direkte med de andre computere, og kan tilføje eller fjerne ressourcer til netværket på vilje.

    En klient - server-netværk involverer flere klienter forbinder til en enkelt, central server. Offentlige data og applikationer er kun installeret på serveren. De klientcomputere forbinde over nettet for at bruge ressourcerne. Servere har ofte private brugerdata biblioteker samt flere offentlige mapper.
    Fordele

    et peer -to-peer -netværk, kan et program være installeret på en enkelt computer og deles af hver computer i netværket . De er også billigere at etablere , fordi de fleste desktop operativsystemer har software, der kræves for det netværk installeret som standard .

    Klient-server -netværk har en tendens til at have hurtigere adgang hastigheder på grund af det store antal kunder, de er designet til understøtter. Klienterne får lov til at fungere som arbejdsstationer uden at dele nogen ressourcer. Det er lettere at opgradere software-applikationer og filer , fordi de er holdt på én enkelt computer. Systemwide tjenester kan leveres via serversoftware . Sikkerhed er forbedret på en klient -server netværk, fordi sikkerheden håndteres af serveren. Klient-server -netværk kan udvides med henblik på at håndtere organisatorisk vækst . Omfanget af væksten er kun afhængig af hardware til rådighed .

    Ulemper

    Peer -to- peer-netværk er typisk mindre sikker end en klient-server netværk, fordi sikkerheden varetages af de enkelte computere , ikke på nettet som helhed . De ressourcer i computere i netværket kan blive overbelastet , da de er nødt til at støtte ikke blot arbejdsstation brugeren, men også anmodninger fra brugere af nettet . Det er også vanskeligt at give systemsider tjenesteydelser, fordi den desktop operativsystem typisk anvendes i denne type netværk er ude af stand hosting service.

    Klient-server -netværk har en højere indledende opsætning omkostninger. Det er muligt at oprette en server på en stationær computer, men det anbefales, at virksomhederne investerer i enterprise-klassen hardware og software. De kræver også en større grad af ekspertise til at konfigurere og administrere serveren hardware og software.
    Software Installation

    Peer-to -peer-netværk kræver et program for at være installeres på hver computer i netværket , for at computeren til at forbinde og dele ressourcer. Ansøgningen bliver typisk installeret , når operativsystemet er installeret, men skal konfigureres til at blive brugt. Hvis netværket indeholder flere operativsystemer , kan der være en tredjepart program, der skal installeres .

    Fleste af softwaren kræves til en klient-server -netværk er kun installeres på serveren. Mange forskellige typer af software, herunder printer, kan FTP og sikkerhed software er installeret på en enkelt maskine . Klientcomputere behøver kun at have software, der gør det muligt for computeren at oprette forbindelse til serveren. Ofte klientcomputere har denne software installeret som standard .
    Brug

    grund af sikkerhedsspørgsmål og manglen på udvidelsesmuligheder, er peer -to- peer-netværk anvendte i et hjemmenetværk eller i et miljø, hvor væksten forventes ikke , er sikkerhed ikke en bekymring , og der er ringe eller intet behov for systemsider ydelser. Klient-server -netværk skal anvendes i miljøer, hvor væksten forventes , sikkerhed er vigtig og hurtigere adgang tider er påkrævet.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan dele en Dial -up forbindelse Ved hjælp af en Cr…
    ·Hvordan er Math Bruges i Computer Networking 
    ·Sådan ændres en User Directory Navn 
    ·Sådan installeres et RJ-45 Crossover Kabel til Gaming 
    ·Sådan Slut en Windows Vista-pc til et eksisterende net…
    ·Sådan installeres Netgear XE102 
    ·Sådan at se filer på en netværkscomputer 
    ·Sådan Set Up en D -Link NAS Box 
    ·Sådan Fjernbetjening Boot en computer 
    ·Hvordan at tilføje Domain Administrator til Share 
      Anbefalede Artikler
    ·Målsætninger for en Information Systems Security Spec…
    ·Sådan Send en Email hjælp af en kommandolinje 
    ·Sådan Find My CIFS 
    ·Sådan nulstilles en Cisco Aironet 1100 til fabriksinds…
    ·Hvordan du aktiverer Kaspersky Anti -Virus 6.0.1.411 
    ·Om Linksys trådløse routere 
    ·Hvilken server skal jeg bruge til Ventrilo Software 
    ·Hvad ville Årsag Ethernet for at skifte mellem 10 og 1…
    ·Sådan bruges Symantec Mail Security 
    ·Typer af Internet Service Providers 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com