| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
Netværk  
  • Ethernet
  • FTP & Telnet
  • IP-adresse
  • Internet Netværk
  • lokale netværk
  • modemer
  • Network Security
  • Andet Computer Networking
  • Routere
  • virtuelle netværk
  • Voice Over IP
  • Trådløst netværk
  • trådløse Routere
  •  
    Computer Viden >> Netværk >> lokale netværk >> Content
    Hvordan man opbygger en Client Server Computer
    Denne artikel identificerer klient-server computing og illustrerer nemme måder at udnytte denne teknologi med værktøjer, der allerede til din rådighed. Selvom klient-server computing kan lyde officielle , tekniske og skræmmende , er det den enkle idé , som internettet runs.To være en klient i denne sammenhæng er at bede en anden computer for noget . At være en server er at give noget adspurgt. Så hver gang du peger en webbrowser på google.com for at søge efter noget , er din computer, der fungerer som en klient og google computer fungerer som en server.As næsten alle personlige købt computer i dag ankommer fuldt lastet til at fungere som en klient , denne artikel vil fokusere på at skabe en server. Ting du skal
    Mindst én computerServer software som en FTP-server eller en web- serverA fysiske forbindelse mellem computersA fælles netværksprotokol , såsom TCP /IPClient software, såsom Firefox eller Safari
    Vis flere instruktioner
    Planlægning
    1

    Tænk over hvad du har brug gjort med klient-server computing. Hvis du vil levere iTunes film downloads til kunder over hele kloden , vil antallet af anmodninger , du får være stort nok til at drage fordel af specielle computere optimeret til at arbejde som servere. Hvis du bare har brug for et sted for Duane og Paula til at dele filer, kan et særligt formål maskinen ikke være nødvendig.
    P Hvis du arbejder som udvikler, eller er simpelthen afprøve eksempler på klient-server teknologi, kan du installere både klient og server software på det samme system.

    Denne artikel antager dine behov er små, og at næsten enhver maskine på et netværk kan støtte de fysiske krav på deling , eller tjener , klienter . < br >
    2

    Overvej operativsystem valg samt hardware . Jo oftere og mere intenst serveren er bedt om oplysninger , jo større den potentielle fordel i at købe et operativsystem, der er specialiseret til servering information. Med Microsoft Windows , for eksempel, evnen til at tjene ( eller dele ) filer med andre computere findes i både Workstation og Server-produkter , men der er betydelige grænser for antallet af forskellige klienter, der samtidig kan betjenes af Workstation produkt. Disse begrænsninger er hard- kodet i Workstation version, men fjernet til serveren version af operativsystemet.

    Operativsystemer såsom Sun Microsystems ' Solaris og Linux ikke gider at skelne mellem klient-og server -versioner , men installation og forvaltning af disse operativsystemer kræver generelt en større grad af teknisk raffinement på brugerens side. Bemærk, at Suns Solaris -operativsystemet er tilgængelig til gratis download, og det kommer med nogle af de mest almindelige server forudinstallerede programmer, og uden begrænsninger.
    3

    Bestem, hvordan maskinerne vil være fysisk tilsluttet. Medmindre du er en udvikler eller tester et system , er du sandsynligvis ønsker denne server til at reagere på anmodninger fra andre maskiner. Sikring af, at den fysiske forbindelse til dine systemer er ren og fejlfri er et meget vigtigt skridt i klient-server computing , fordi det kan være svært at diagnosticere problemer med software , hvis hardwaren er at give dig problemer.

    Hvordan ville det være gerne, hvis computerens forbindelser var så uberegnelig som mobiltelefon -forbindelser ? Det forbindende teknologi måske eller måske ikke være vigtigt . Din mobiltelefon kan være i stand til at overføre telefonnumre og kontaktoplysninger til din pc , men funktionaliteten måske kun være tilgængelige via Bluetooth netværk. Maskiner skal være i stand til at kommunikere på et fysisk niveau , før de kan kommunikere software til software .
    4

    Beslut hvad server software, du vil bruge. Klientsoftware "spørger " for information , og server software " svar " med oplysningerne. Der vil ikke være nogen fremskridt indtil den maskine, du har markeret til en server der kører "Server" -programmer. Men der er masser af typer af server-programmer - optimeret til forskellige typer af klient anmodninger. På firmanetværk er det almindeligt at se klienter beder servere til at gemme eller hente ( gemme eller åbne ) filer gemt på computere over netværket. Disse " filservere " køre programmer , der lytter til klient -fil anmodninger og derefter (med forbehold for sikkerhed kontrol ) de passerer oplysninger sammen , eller acceptere oplysninger, hvis anmodningen er for en "Gem" på tværs af netværket.

    i 2009 de mest almindelige metoder til at bruge filer på tværs af et netværk er Microsofts Server Message Block ( SMB) protokollen og UNIX Network File System ( NFS ) . Der er en UNIX version af Microsofts protokol samt, kaldet SAMBA . Denne open source-version af SMB kan installeres på UNIX maskiner eller andre netværk filservere for nemt at udveksle filer med Microsoft klienter. Selvfølgelig kan en NFS klient-software også installeres på en Microsoft maskine og gør det muligt at anmode om filer af en server, der kører NFS -filserver . Pointen er at forstå, hvad programmet vil blive brugt til at give de oplysninger , og for at sikre kunden maskinen kører et tilsvarende program , så dens anmodninger kan forstås af serveren.
    5.

    Identificer hvad netværksprotokol , du vil bruge mellem din server og dens kunder. Internettet er baseret på TCP /IP, men Macintosh computere skib med support til AppleTalk så godt. Den mest almindelige netværksprotokol i brug i klient-server computing i 2009 er TCP /IP, men på ældre systemer, kan TCP /IP ikke er installeret. Som du overveje forskellige protokol muligheder , huske på, at nogle tjenester , du måtte ønske at give er kun tilgængelige i en særlig protokol .

    File Transfer Protocol ( FTP) for eksempel, kræver TCP /IP. Det vil ikke fungere på tværs af AppleTalk eller NetBEUI . Hyper Text Transfer Protocol ( HTTP) anvendes med websider vil også arbejde kun på tværs TCP /IP. Så klart kan beslutningen om, hvad du ønsker at tjene begrænse din protokol muligheder.
    Implementering
    6

    Kontroller, at systemerne er alle fysisk forbundet . Dette kan gøres via trådløse forbindelser eller via kablet Ethernet-kabler , eller endda en kombination af systemer kablede til routere eller broer , der er i dreje tilsluttet trådløse systemer . Metoden er ikke nødvendigvis problemet, men at sikre hver maskine har en ren fysisk forbindelse er et nødvendigt skridt i denne proces. Alt det andet arbejde er nytteløst, hvis systemerne ikke kan få deres budskaber igennem det fysiske lag .

    Systemer forbundet til at skifte havne eller hub porte skulle se grønt lys , når den tilsluttede computer er tændt. Denne grønne lys betyder , at computeren rent er forbundet til hub eller switch. For systemer knyttet via en trådløs forbindelse , er der typisk diagnostiske skærme er forbundet med den trådløse funktion , der vil identificere, hvis systemet er tilsluttet , og i hvilket omfang netværket kan fungere . Figur 1 viser en Macintosh-computer , der har en god forbindelse til en trådløs router , men ingen forbindelse overhovedet til en hub . Hvis navet er den eneste måde at kommunikere med sin server , skal dette ledningsføring problem skal løses, eller der vil være nogen kommunikation med serveren.
    7

    Kontroller, at dine netværksprotokoller fungerer korrekt . Ligesom med det fysiske netværk , der sikrer, at protokoller som TCP /IP fungerer korrekt på alle systemer er et afgørende skridt , fordi ingen af ​​de andre aktiviteter vil være nyttigt , indtil problemer er glattet ud på dette niveau. Den nemmeste test for TCP /IP mellem computere er ping-testen . På en kommandolinje på én maskine , skriv " ping navn" ( uden anførselstegn) , hvor "navn" repræsenterer navnet på den maskine, du ønsker at nå. Hvis dette ikke virker, så prøv at erstatte TCP /IP-adressen på maskinen til navnet. Hvis det ikke virker, er der betydelige netværk spørgsmål, der skal behandles , før du fortsætter med server software installation .
    8

    Installer og /eller aktivere serversoftwaren. Brug af Microsoft som en nem eksempel ville en computer, der kører Windows til arbejdsgrupper tilbage i 1993 har bare brug for at klikke på et afkrydsningsfelt til " Del filer med andre computere. " Denne enkle funktion på en GUI i kontrolpanelet ville have startet netværksserver software, der " lyttede " til klient fil anmodninger.

    Ligeledes som vist i figur 2 , en bruger på en Macintosh- computer, der kører Mac OS 10.5 i 2009 skal bare åbne " Sharing " ikonet i Systemindstillinger for at tænde den fil betjener programmer for Macs . Selv på arbejdsstationen version af Macintosh -operativsystem, kan fildeling gøres ved hjælp af Server Message Block -protokollen. Selvom kernen i Macintosh-operativsystem er UNIX, NFS ikke er en standard server-program på Macintosh -arbejdsstationen. I stedet Macintosh understøtter stadig sin egen fildelingsprotokol (AppleTalk ) og mere forsimplede File Transfer Protocol ( FTP) .
    9

    Tilføj og aktivere en ekstra server software, du har brug for. Hver type oplysninger, du måske ønsker at dele kan have sin egen metode til at lytte til anmodninger og derved imødekomme kundens spørge dem . Webbrowser software, der kører på en klient spørger en "web server" til orientering. Men medmindre der er en web- server, der kører på denne maskine , vil kunden ikke få et svar på alle.

    Apache webserver software er open -source, kommerciel kvalitet software til servering web browser klienter. Selvom dette kan være et godt valg for high- volume-brugere , kan det være overkill , hvis du blot ønsker at udgive internt til dit kontor , eller hvis du blot ønsker at eksperimentere med de teknologier derhjemme. Alle Microsoft og Apple operativsystemer skib med web server software på dem, men som du kan se i figur 1 , er softwaren ikke tændt, indtil en bruger udtrykkeligt bad om det at starte. Også, som med filserver programmer til arbejdsstationen , er omfanget af aktiviteter arbejdsstationens versioner kan understøtte begrænset på disse platforme .
    10

    Tilføj og aktivere enhver klient kræves software. Hvis du ønsker at tjene filer via netværket Flie System ( NFS ) protokol, for eksempel, vil du opdage, at Macintosh-computere gør støtter det, men starter den op kan være et intenst manuel proces. Aktivering af en webbrowser , på den anden side er lige så nemt som at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Transfer Computer data via en Cat 5 kabel 
    ·Definition af et Intranet Portal 
    ·Sådan ændres NIC Order 
    ·Sådan Monitor Båndbredde på andre computere i netvæ…
    ·Hvad er en Standard Static Route 
    ·Sådan Trådløs Tilslut et TV til en computer 
    ·Sådan konfigureres Cisco Catalyst 2950 af LAN Port 
    ·Sådan Tilslut en bærbar til et trådløst Workgroup 
    ·Computer Networking Teori 
    ·Laser Vs . Inkjet Cost Per Copy 
      Anbefalede Artikler
    ·Krav til en Wireless Printer 
    ·Sådan Link Actiontec Routere 
    ·Hvordan man opbygger en Internet Server 
    ·Sådan Find hvad Port Jeg bruger 
    ·Sådan Find delte mapper 
    ·Tilslutning WiFi antenne i AP'en 
    ·Definitionen af ​​en integreret Online Library System 
    ·Interne routingprotokol 
    ·Sådan ændres Firewall portnumre på din computer 
    ·Sådan oprettes en Microsoft Exchange Server 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com