| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    Hvad er en CP /M
    ? I de dage af moderne operativsystemer , der opererer primært eller udelukkende fra en grafisk brugergrænseflade , er det nemt at glemme nogle af de svundne teknologier, der hjalp gyder dem. Det er tilfældet med CP /M, en kommando-linje baseret operativsystem udviklet af Gary Kildall i 1973. Dette operativsystem vil gå på at danne grundlag for DOS , standard styresystem, som i sidste ende ville føre til moderne operativsystemer som Windows. CP /M

    CP /M henviser til " kontrolprogram for Mikrocomputere " og var en lille skala operativsystem designet til at fungere godt med en enkelt terminal. En revolutionerende koncept for sin tid, aktiveret CP /M det grundlæggende fundament af personlige computere for alle villige til at investere i hardware og programmet. Den oprindelige version af dette OS er designet til at interagere med 8- bit processorer og havde ikke mere end 64 KB hukommelse til rådighed.
    History

    Computer videnskabsmand Gary Kindall først udviklet CP /M i 1973 samtidig udvikle en PL /1 sprog compiler til Intels nye 8080 CPI . Kan ikke teste hans PL /1 system på et system udstyret med en 8080, Kindall simulerede 8080 på sin egen computer ved hjælp af en doneret floppy drev som en løsning og fødte CP /M. Derfra var han i stand til at teste det nye system på en 8080 veludstyret computer via hobbyist John Torode . Efter et mislykket forsøg på at markedsføre systemet til at Intel gik Kindall ind i erhvervslivet for sig selv og grundlagde Digital Research , Inc. CP /M hurtigt voksede til at blive en tidlig industri standard og blev udbredt indtil midten af ​​1980'erne .
    < Br >
    bemærkelsesværdige programmer

    CP /M er bemærkelsesværdigt for at køre flere programmer, som ville blive udbredt og ofte porteret til senere systemer . Som eksempler kan nævnes WordStar , en tidlig udbredt tekstbehandlingsprogram og dBASE, og tidlig database program designet til små computere. Andre programmer vil også være omfattet, såsom Multiplan , AutoCAD og mange programmeringssprog compilere alle debuterede på CP /M. Adskillige tekstbaserede adventure spil blev også porteret til systemet, herunder " Lunar Lander " og " Colossal Cave Adventure. "
    Forældelse

    CP /M s første skridt til endelig at blive forældet startede i 1980, da Digital Research , Inc. blev kontaktet af IBM til at licensere en version af CP /M for deres kommende revolutionære hardware - IBM Personal Computer. Men når IBM har undladt at modtage en underskrevet fortrolighedsaftale fra Digital Research , Inc., handlen gik sure og førte til IBM vælger Microsoft. Microsoft tilpasset en version af CP /M i MS -DOS og CP /M hurtigt tabt terræn. Til sidst, operativsystemet blev forældet for de behov, som moderne it-virksomheder. Den endelige stabile model blev udgivet i 1982 , og Digital Research, Inc. blev solgt til Novell, Inc. i 1991.
    Moderne Interest

    Selvom det er en forældet operativsystem, stadig mange entusiaster aktivt bruge CP /M operativsystemet for deres egne behov. Undertiden systemerne vedligeholdes blot som en hobby, mens andre bruger dem til personlige computere og selv professionelle virksomhed, der ikke kræver et mere moderne system.
    Forveksling med CPM
    < p> CP /M kan til tider forveksles med tilsvarende periode CPM . CPM refererer til "cost per 1.000 Impressions " og er en betegnelse for online markedsføring. Når en annonce vises på en computer , det tæller som en " indtryk. " Dette målemetode bestemmer prisen en annoncør har til at betale hver 1.000 gange deres annonce vises .
    < Br >

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Set Up en samtidig Ring på 3CX 
    ·Sådan testes en brugt computer 
    ·Sådan Boot Vista fra en USB Flash 
    ·Sådan får navigationslinjen på den side af Banner i …
    ·Sådan Sync Biblioteker 
    ·Hvordan udskifter jeg en ugyldig Fondskode Med Standard…
    ·Hvad Er dublet-filer 
    ·Hvordan at slippe af grafik fra en Feedburner Feed 
    ·Sådan Upload JPG billeder 
    ·Sådan Konverter SHN til MP3 på en Mac 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan fjernes Apple Dock Refleksion 
    ·Sådan Find ud af om jeg har Windows Updates 
    ·Hvordan man kan montere et billede til et andet billede…
    ·Sådan at åbne en ISO fil i Mac 
    ·Sådan Stop en nedtælling 
    ·Sådan nulstilles en Chip i en Samsung-printer CLP -315…
    ·Sådan fjernes Baggrund Wallpaper 
    ·Hvordan at slippe af Microsoft Genuine Message 
    ·Sådan geninstalleres Windows XP Professional på en HP…
    ·Hvordan man kan reducere din Ping i Aion 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com