| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Basale computerfærdigheder >> Content
    Fælles Hardware & Software Ressourcer Managed by Operativsystemer
    Et styresystem er det vigtigste software, der kører på en computer. Uden den kan en computer ikke drive sin hardware eller køre applikationer og spil. Et styresystem administrerer applikationer og " ressourcer" (såsom diskdrev , hukommelse og processorer /kerner ) . Enhver anordning inde i computeren eller tilsluttet edb-systemet styres af operativsystemet. Operativsystemet håndterer kørende programmer eller programmer , som kaldes processer . Processor (r)
    Et styresystem styrer alle processer udført af computerens processor.

    styresystem (OS ) styrer mindst én processor. Processoren ( eller CPU) er den elektroniske chip, der udfører den faktiske arbejde at udføre en proces, såsom at køre en web browser eller spille musik i en MP3-afspiller . Operativsystemet bestemmer, hvornår og hvor meget tid hver proces får "i processoren. " Operativsystemet skifter mellem kørende processer hurtigt nok til at give den illusion, at processerne udfører samtidig. I tilfælde af multiprocessor eller systemer med flere kerner , også OS forvalter hvilken processor eller kerne udfører en proces.
    Hukommelse ( RAM)
    Operativsystemet tildeler bidder af computerens hukommelse til hver proces .

    Hver moderne edb-system har hukommelse , og alle processer eksisterer i hukommelsen, indtil computeren systemet er slukket . Operativsystemet styrer , hvor meget hukommelse hver proces får at bruge for sig selv og sine data. Hver gang et tekstbehandlingsprogram åbner et andet dokument eller en Web- browser viser en anden side , at programmet anmoder hukommelse fra operativsystemet. Hvis der stadig er ledig hukommelse , operativsystemet giver anmodningen og fortæller den anmodende program, som del af hukommelsen den kan bruge . Hvis der ingen hukommelse tilbage, afviser den anmodningen , og programmet har til at fortælle brugeren , at der ikke er nok hukommelse til at åbne dokumentet eller websiden.
    Harddisklager < br >
    Operativsystemer håndtere opbevaring arrangement af filerne på en harddisk.

    fleste moderne edb-systemer har en harddisk . Når et program ikke kører, er selve programmet og dets data er gemt på computerens harddisk. Operativsystemet styrer hvor på harddisken et program og dets data er gemt , forudsat der er tilstrækkelig plads . Programmer , der kræver mere lagerplads end den disk vil holde modtager en besked fra operativsystemet. De fleste programmer , så informerer brugeren om, at der ikke er nok plads til at installere programmet.
    Flytbare medier
    En computer operativsystem styrer DVD og CD drev forbundet til det.

    Operativsystemet styrer læse fra og skrive til forskellige former for flytbare medier. Det mest almindelige eksempel i dag, er et optisk drev , såsom en cd-rom eller dvd-rom . Hvis systemet har et diskettedrev eller brugeren anvender et USB-drev , OS administrerer alle adgang til disse enheder.
    Software
    Operativsystemer styrer udførelse og hukommelsesforbrug af software.

    Operativsystemet styrer alle processer - alle kørende programmer - på edb-systemet. Dette omfatter tekstbehandlingssoftware , webbrowsere , spil, enhedsdrivere og alle andre former for kørende programmer. Operativsystemet styrer alle disse. Når programmerne er påberåbes , OS tildeler en prioritet at deres udførelse og betegner , hvor meget meget hukommelse , de kan have.
    Inputenheder
    En mus er en af ​​mange mulige input-enheder håndteres af operativsystemet .

    operativsystemet reagerer på input-enheder såsom mus, tastaturer , joysticks og touch-skærme ved at anmelde forgrunden processen ( den proces, computer operatør bruger ) . Den forgrunden proces derefter reagerer på input er relevant. Med nogle enheder , også operativsystemet reagerer , for eksempel, når musen flyttes OS opdateringer musemarkøren position på skærmen

    .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan bruges en Anti -Static Leash for Computer Repara…
    ·Liste over Computer Sprog Forkortelser 
    ·Hvordan at slippe af Apple Software Update 
    ·Hvordan laver Svært at læse tal Stand Out 
    ·Sådan fjernes Kundeservice Hund Fra Magento 
    ·Sådan Skub My Memory Stick på min Apple Mac 
    ·Hvordan kan man se Hvis et dokument er signeret digital…
    ·Sådan Transfer fra en Walkman NWZ- S616F til en Mac 
    ·Sådan deaktiveres Plug and Play i Sysprep 
    ·Hvordan man laver en Skull & Cross Bones på Computer 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan gendanne min D Drive 
    ·Sådan Transfer et MiniDV Video til DVD på en Mac 
    ·Sådan slukke HP Logo på min laptop 
    ·Sådan Fix Windows Automatic Update Service 
    ·Sådan indstilles dvaletilstand for en Mac 
    ·Sådan fjerner Window skærme fra 20 -årige Windows 
    ·Sådan fjernes programmer efter løb System Recovery 
    ·Min Dell Dimension 4300 kom ikke med Setup CD'er 
    ·Sådan åbner et program automatisk, når en Mac starte…
    ·Sådan får Forbi administratoradgangskode i XP 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com