| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Shell Script og Variable størrelser
    Det yderste lag af Unix-operativsystemet kaldes skallen. Skallen er en grænseflade mellem brugeren og OS . Du kan programmere skallen til at automatisere grundlæggende opgaver. Unix giver flere shellprogrammering formater, der følger et fælles grundlæggende mønster . C Shell, Korn Shell, Bourne Shell og GNU s bash er populære scriptsprog. En shell script er et program, der er fortolket af skallen. De scripts omfatter variabler. Du tildeler værdier til variabler og få adgang til dem efter behov. Unix Environment

    Unix og Unix-lignende systemer , skallen bliver brugerens miljø. En fremgangsmåde har sit eget miljø . Et eksekverbart program accepterer argumenter fra sin kommandolinjen. Disse argumenter er dens miljøvariabler og besætte hukommelse i processen miljø rummet. De variabler i et shell script er også miljøvariabler og besætte dataplads på processen stakken. Her kører shell script er processen . Derfor, på det højere niveau , processen miljø håndhæver nogle grænse for antallet af variabler og plads besat af dem.
    Shell Variable

    Definer en variabel i en shell script ved at tildele en værdi til det. Der er ingen datatyper i et shell script . Den variable kan tage tegnstreng værdi eller vilkårlige numeriske værdier. Når du tildeler værdi til en shell variabel , systemet allokerer tilstrækkelig hukommelse til at gemme værdien. Syntaksen afhænger af operativsystemet og shell type. For eksempel, i Korn shell vil du tildele værdier som denne : $ myVar = " ABCD123 " In C Shell , syntaksen er som følger: sæt myVar = " ABCD123 "

    Teoretisk er der ingen grænse om størrelsen af ​​den variable værdi . Dog kan som nævnt i § 1 , operativsystemet ressourcer og proces miljø Space på run-time potentielt benægte den nødvendige plads for en meget lang værdi.
    Computing på størrelse med en Shell variabel

    Beregn størrelsen af skallen variable myVar som følger: $ MyVar_len = $ { # myVar }

    følgende erklæring ekkoer størrelse i et sentence.echo "What a lang variabel . Længden af ​​min variabel er "+ $ { # myVar } +" " Udgangen vil se sådan ud: . Sikke en lang variabel. Længden af ​​min variabel er 7. .
    Størrelse begrænsninger

    operativsystemet og skal type fastsætte en grænse for længden af ​​den variable navn. Typisk navnet bør ikke være mere end 20 tegn. Det er en god begrænsning fordi enhver længere navne vil påvirke læsbarheden af ​​scriptet. Skallen begrænser også længden af ​​et ord i værdi. Et ord er en streng af tegn uden mellemrum . Værdien af ​​en variabel kan være en gruppe af ord med mellemrum imellem . En variabel kan også holde et array.
    God programmering praksis
    p Det er ikke en god ide at tildele meget lange værdier shell variable. Hvis scriptet behandler en strøm af data , bør det læses fra og skrives til en midlertidig fil . Læse eller skrive nogle bytes ad gangen i en løkke , indtil du når til slutningen af filen.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan formateres et SD-kort i Linux 
    ·Hvordan laver xconfig afhængigheder 
    ·Sådan kører Android på VirtualBox Fra ISO 
    ·Hvordan til Mount en intern harddisk på et Linux USB 
    ·Hvordan skriver jeg til en cd i Solaris 
    ·Sådan gendannes et SD-kort med Linux 
    ·Sådan installeres en RPM i Mandriva 
    ·Sådan oprettes en Linux Live CD 
    ·Sådan oprettes en EXT4 partition 
    ·Sådan oprettes en bootbar USB -drev til Linux Mint 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan Take Down Sliding Glass termoruder 
    ·Sådan fjernes Hvide Foggy stoffer mellem termoruder 
    ·Hvordan til at hænge en gardinstang 
    ·Sådan installeres Windows XP fra C Prompt 
    ·Hvordan at slippe af Avsoft & Komponenter 
    ·Sådan gendannes og gendannelse en Compaq 
    ·Sådan aktiveres en offline funktion gennem Regedit 
    ·Sådan bruges Windows-drivere i Ubuntu 
    ·Sådan ændres Administrator Hvis adgangskoden er Missi…
    ·Hvordan at spare en Print Screen i Linux 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com