| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Debian vs CentOS
    Debian og CentOS er både open source distributioner af Linux operativsystemet , der kører på den samme Linux-kernen. Men systemarkitektur bygget over denne kerne varierer betydeligt. CentOS er baseret på Red Hat Enterprise Linux og er målrettet mod det kommercielle marked. Debian har en bredere brugerbase , og er beregnet til brug både i kommercielle forhold og af private brugere . Target Market

    Ifølge ComputerWorld , CentOS er den mest populære Linux-distribution til webservere , der tilbyder relativt nem opsætning og lave priser i forhold til Red Hat Enterprise Linux. Debian har mere generelle appel. Denne fordeling kan bruges både på servere og som en desktop-distribution , og tilbyder en bredere vifte af installerbare programmer som klikbare pakker , så nemmere installation uden behov for særlig ekspertise . Debian klæber strengt til den gratis software filosofi, hvilket gør det til et populært valg for folk, der ønsker at undgå for -pay eller ikke- open source-software .
    Relaterede Distributions

    Debian har affødt en række beslægtede distributioner , herunder Ubuntu, MEPIS , Knoppix , Xandros , Linspire og Dreamlinux . De fleste Debian -relaterede distributioner er særlige formål distributioner , og kan ikke holde sig til de samme principper. For eksempel omfatter Ubuntu, som er lavet til at være meget brugervenligt , flere ikke- fri software . CentOS har færre relaterede fordelinger , men fungerer som skabelon for en lignende RHEL -baserede server distribution, Unbreakable Linux. En lignende fordeling , Tao Linux, var engang en konkurrent , men er blevet rullet ind CentOS udvikling.

    Fordele

    CentOS fungerer godt for servere , grundet sin brugervenlige standard setup og medfølgende programmer , herunder MySQL, Apache -server og PHP. Det omfatter en standard vifte af web -browsere og kontor hjælpeprogrammer , bortset programmer unødvendige for server brug. CentOS leverer værktøjer til installation og styring gæst operativsystemer på samme maskine . Faktisk kan servere endda køre flere kopier af CentOS på den samme hardware . CentOS også sikkerhedsfunktioner og funktioner beregnet til at hjælpe med at skabe klynger computere til større regnekraft. Debian tilbyder mere fleksibilitet og en bredere vifte af nemme at installere pakker , giver det en bredere appel . Det er også en stabil, pålidelig distribution , med omfattende dokumentation og en større brugerbase , forbedret Java venlighed og open source- medieafspillere , selv for proprietære formater .
    Ulemper

    CentOS reducerede pris i forhold til RHEL betyder at den ikke kommer med støtte kontrakter dets moderselskab distribution. For nogle brugere , kan det betyde en stigning i tidsforbrug og frustration, når noget går galt. CentOS også orienteret mod én specifik brug. Brugere, der ønsker at gøre mere end blot at køre en server kan være bedre tjent med Debian. Grundet udviklernes interesse i stabilitet, men Debian er ikke altid opdateret så hurtigt som andre distributioner , og kan sakke bagud på nogle funktioner.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Set Up Trådløst internet i Linux 
    ·Solaris Vs . Open Solaris 
    ·Sådan Reparation beskadigede sektorer i FreeBSD 
    ·Sådan installeres Mandriva Med en bootbar USB 
    ·Hvordan laver programmer kører ved opstart i Linux 
    ·Sådan bruges Gedit i OpenSolaris 
    ·Sådan fjernes en Grub Dual Boot Loader 
    ·Sådan installeres SSL-certifikater CentOS 
    ·Sådan redigeres GRUB i Karmic 
    ·Sådan Læs input fra en fil i SED 
      Anbefalede Artikler
    ·Hvordan man kompilerer et Captivate Kernel 
    ·Sådan justere lysstyrken på en bærbar skærm gennem …
    ·Sådan Scan Disc for Serial Key til Microsoft Windows X…
    ·Hvordan til permanent at slette filer fra en harddisk 
    ·Sådan oprettes en Windows Startup Disk 
    ·Sådan får du adgang Cookies i VISTA 
    ·Sådan scorer Glas 
    ·Hvordan at spare musik fra en MP3 mappe til mappen Musi…
    ·Sådan installeres Media Center 2005 Edition 
    ·Sådan testes , at din Mac RAM Arbejder 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com