| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Linux >> Content
    Sådan formateres en harddisk i Linux
    Denne artikel forklarer , hvordan du formaterer en harddisk i Linux med standard kommandoer fdisk , mkfs og fsck . Den beskrevne fremgangsmåde kan bruges til enten at formatere en sekundær harddisk eller formatere et drev forud for installation . Instruktioner
    Forberedelse
    1

    Når du formaterer en harddisk , vil du miste alt, hvad der er på drevet. Derfor er det meget vigtigt at sikkerhedskopiere noget du måske senere vil .
    2

    For at formatere en sekundær drev, vil du har brug for root-adgang . Alle kommandoer, der bruges i dette selvstudium køres fra en kommandolinje (terminal) som root. Du kan også ønsker at gøre opmærksom på størrelsen (samlet kapacitet i MB) af drevet.
    3

    Linux refererer til harddiske som enten " HDX " eller " sdx ", hvor x er et brev , startende med en , der repræsenterer rækkefølgen i hvilken drevet sattes til eller registreres af computeren . Den " hd " præfiks bruges til IDE og PATA (tidligere bare ATA) , og " SD" præfiks bruges til SCSI, SATA og USB-drev . Normalt er en række også sætte i slutningen af ​​" HDX " eller " sdx " for at betegne forskellige partitioner på samme fysiske drev , men med det formål at formatering, behøver du kun at vide, hvilket bogstav det drev, du vil formatere er.
    4

    eksemplerne i denne how-to er for en computer med to IDE harddiske vedlagt som en master og slave. I dette , er de drev " hda " og " hdb ". Du bliver nødt til at bestemme bogstavet for det drev, du vil formatere for din egen opsætning. Vi vil formatere drevet HDB . For alle eksempler , erstat " HDB " med hvad dit drev betegnelse er .
    5. p Du kan se alle de drev , der er knyttet til dit system ved at indtaste kommandoen " ls /dev /hd * " eller " ls /dev /sd * " , afhængigt af hvilken type ( IDE, SATA og så videre ) drevene er. På eksempel systemet ser resultatet af denne kommando som " /dev /hda /dev/hda1 /dev/hda2 /dev /hdb /dev/hdb1 " . Operativsystemet er installeret på hda , som har to partitioner ( hda1 og hda2 ) , og der er én partition på hdb og hdb1 .
    Brug fdisk
    6 p første vil du bruge fdisk kommandoen til at slette alle gamle partitioner på drevet og oprette en ny. Eventuelle ændringer, du foretager med fdisk kun gjort permanent , hvis du udsteder den "w " kommando før du afslutter , så er du velkommen til at lege lidt , hvis du vil. Hvis du på noget tidspunkt finde dig selv fast , kan du afslutte programmet uden at gemme ændringer ved at holde "Ctrl "-tasten og trykke på " c ".
    7

    På kommandoprompten skal du skrive " fdisk /dev /hdb " , som erstatter de " hdb " med bogstaverne til dit drev. Efter åbning kan fdisk give dig et par advarsler , kan som alle blive ignoreret. Derefter giver dig en prompt, som ligner dette : Command (m for hjælp):
    8

    Enter "p" for at se partitionstabellen af drevet. Den første linje af produktionen fra " p " kommando vil også fortælle dig størrelsen af drevet. Det er en god måde at dobbelttjekke, at du arbejder med det korrekte drev .
    9 p Hvis der er nogen partitioner allerede på drevet , vil de blive vist som de sidste linjer af " p " kommando . På vores eksempel ser dette som " /dev/hdb1 " efterfulgt af nogle oplysninger om partitionen størrelse og filsystemet.
    10

    For at slette eksisterende partitioner , tryk på " d " og derefter " Enter. " Den vil spørge dig, hvilken partition , du ønsker at slette. Antallet af den partition er antallet , der følger hdb , så vores eksempel -system, vi træder 1. . Hvis der er flere partitioner , skal du gentage "d" kommandoen for hver enkelt. Du kan altid se partitionstabellen igen med "p" kommando.
    11

    Når du har slettet alle eksisterende partitioner på drevet , er du klar til at lave en ny. Type " n" og klik på " Enter". Tryk derefter på "p" for at oprette en primær partition. Den beder dig om en partition nummer , indtast "1". Nu er du spurgt, hvilken cylinder partitionen skal starte ved . Begyndelsen af drevet er standard , så bare klik på "Enter ". Derefter bliver du bedt om den sidste cylinder . Den ende af drev er standard, så du kan bare trykke på "Enter " igen.
    12

    Nu er du tilbage på fdisk kommando prompt. Brug " p" for at kontrollere det partitionstabel. Du skulle nu kunne se din nye partition i bunden af ​​outputtet. I eksemplet viser det som " /dev/hdb1 ".
    13

    Du skal nu indstille filsystem type til din nye partition med " t" kommando. Du bliver bedt om Hex kode filsystemet , du ønsker at bruge. Vi vil bruge standard Linux ext2 filsystemet, som er " 83 ". Hvis du laver noget særligt og kender en bestemt filsystem , som du skal bruge , kan du trykke "L" for at se alle de koder , der er én eller to tegn består af tallene 0 til 9 og bogstaverne A til F .
    14

    nu bare udstede "w" kommando til at skrive din nye partition bordet og exit fdisk .
    Oprettelse af ny filsystem med mkfs
    15

    nu skal du oprette filsystem på drevet. Dette gøres med " mkfs " kommando .
    16

    på kommandoprompten , skal du indtaste " mkfs -t ext2 /dev/hdb1 " , mens huske at ændre hdb1 til, hvad bogstaverne er for partition du lige har lavet .
    17 p Hvis du bruger en anden filsystem end ext2 , bliver du nødt til at angive, at hvor " ext2 " er i ovenstående kommando .
    Færdiggørelse af format Med fsck
    18 p Alle , der er tilbage , er at køre en check på drevet og angive det i din fstab så drevet mounts , hver gang du starter din computer . Dette kan gøres med et enkelt fsck kommando.
    19

    På kommandoprompten skal du skrive " fsck - f -y /dev/hdb1 " , igen erstatte hdb1 med bogstaver og tal for din partition .
    20

    Efter fsck kører , er din nye drev formateret. Genstart dit system , før du bruger den.
    21 p Hvis du omformaterede dit system drev , vil du nu nødt til at starte fra en installation disk til at installere et operativsystem.
    < br >

    Forrige :

    næste : No
      Relaterede artikler
    ·Sådan Boot DSL Fra et USB 
    ·PHP kodning i Linux 
    ·Sådan installeres Apt -get på Redhat 9 
    ·Sådan fjernes en BIND i YUM 
    ·Tutorial for DSL 4,0 RC5 
    ·Sådan installeres Jolicloud Cloud OS og Keep Windows 7…
    ·Redhat 9 ZD1211 Installer Kørselsvejledning 
    ·Hvordan kan jeg deaktivere CPU SpeedStep på en HP dv60…
    ·Hvordan får jeg fra Command Screens til mit skrivebord…
    ·Sådan fjernes en Grub Dual Boot Loader 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres Net 3,0 Framework 
    ·Sådan Slet Dupliker sange på min iPod 
    ·Sådan Tweak & Tune Windows XP 
    ·Sådan får adgang Tilbage til min Desktop & Screensave…
    ·Hvad er min Windows XP Product Key 
    ·Sådan Slet Bash Historie 
    ·Hvordan man opbygger en Mac fra en PC 
    ·Hvad er en IPTables Rule 
    ·Sådan Administrer & Opretholde en Microsoft Windows Se…
    ·Sådan Switch Proceslinjer Brug en genvejstast 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com