| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Ubuntu >> Content
    Permission Denied Fejl under kopiering Ubuntu
    Ved kopiering filer i Ubuntu Linux-operativsystem ved hjælp af enten den grafiske metode eller " cp " kommando , kan du få en " tilladelse nægtet" fejl. Det sker af to grunde: du enten ikke har tilladelse til at flytte den faktiske fil , eller du har ikke tilladelse til at skrive til den mappe , du kopierer filen ind . Hver fil eller mappe har separate tilladelser , der for ejeren af ​​fil eller mappe , gruppen den fil eller mappe tilhører og alle andre brugere ( verden). File Tilladelser

    Hver fil og mappe i Ubuntu Linux -filsystemet har et bestemt sæt af tilladelser , som bestemmer den eller de brugere , der har tilladelse til at kopiere det . Nogle filer og mapper kan kopieres af enhver bruger , kan andre kun kopieres af brugeren , der skabte dem , og endnu andre kan kun kopieres af root-brugeren . I Linux -operativsystem , har root-brugeren en særlig konto , der er tilladt fuld adgang til systemet. Alle andre brugere er begrænset i , hvilke ændringer de kan gøre i systemet.
    P Du kan se ejeren af ​​fil eller mappe , og tilladelser for hver brugertype , ved at skrive " ls-l " på et kommandoprompten. Denne kommando vil vise indholdet af mappen , du aktuelt arbejder i. For at se tilladelserne for alle de filer og mapper i filsystemet , skriv " ls-l /" ved kommandoprompten .
    < Br >
    Ubuntu root User

    Ubuntu Linux operativsystemet har en root-bruger , ligesom alle de andre Linux -og Unix- distributioner. Ubuntu root brugeren ikke har en adgangskode tilknyttet kontoen . I stedet mindst én af de faste brugere med administratorrettigheder . Disse privilegier tillader brugeren at tilsidesætte filrettigheder , hvis det er nødvendigt . For eksempel kan administratoren kopiere eller foretage ændringer til filer og mapper der ejes af root-brugeren .
    Den sudo Command

    " sudo " kommando bruges til at udføre en kommando som en anden bruger . Ubuntu-brugere bruge " sudo " kommando til at handle som root-brugeren . Dette giver brugeren mulighed for at få adgang til mapper, der er normalt begrænset. Det giver også brugeren mulighed for at udføre kommandoer , som kun kan udføres af root-brugeren .
    P Hvis du får en " tilladelse nægtet" fejl, når du kopierer en fil til en mappe , skriv kommandoen sudo foran kommandoen . Syntaksen er

    sudo cp filename dir_name /
    chown Command
    p Hvis en anden end root brugeren ejer mappen , kan du ændre ejerskab ved hjælp af " chown " kommando . Du kan også ændre ejerskabet af filer og mapper ejes af root, men dette er ikke anbefalet af de Linux-udviklere . Disse filer og mapper indeholder oplysninger om systemkonfigurationen og andre filer ikke er beregnet til tilgås eller redigeret af normale brugere . Også operativsystemet forventer bestemte filer og mapper for at være ejet af root. Hvis ejerskifter , kan systemet ikke fungere korrekt.

    Syntaksen af " chown " kommando er

    chown user_name dir_name /

    hvor " brugernavn " er brugernavnet på den person, du ønsker at give ejerskab og " dir_name " er navnet på den mappe eller fil, du vil ændre ejerskabet for . En almindelig bruger kan ændre ejerskabet efter en fil eller mappe han ejer . Hvis du ønsker at ændre ejerskabet af en fil, du ikke ejer , skriv " sudo " foran kommandoen .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Forskellen mellem Ubuntu Desktops pc'er 
    ·Sådan synkroniseres podcasts til Media Player i Ubuntu…
    ·Sådan installeres en Game Gennem Winetricks på Ubuntu…
    ·Sådan Konverter ISO til AVI i Ubuntu 
    ·Sådan skiftes fra Kubuntu til Ubuntu 
    ·Sådan slettes mapper automatisk i Ubuntu 
    ·Sådan installeres en USB Modem i Ubuntu 
    ·Ubuntu Python Tutorial 
    ·Sådan Send mail Med mailx i Ubuntu 
    ·Minimum processor med Ubuntu 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan installeres Windows XP Bootcamp 
    ·Sådan åbner en RAR fil på en pc 
    ·Min Compaq Presario 5000 5SPXEG Vil ikke Boot 250GB 
    ·Sådan Turn Off the Power Save Mode 
    ·Sådan Permanent Slet Værktøjslinjer 
    ·Sådan Gennemse Linux partitioner 
    ·Sådan Block Websites Brug Internet Options 
    ·Sådan ændres Paging Størrelse i XP 
    ·Hvordan man laver en Mac Disk Image 
    ·Sådan Abort XP Installation 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com