| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Ubuntu >> Content
    Primær Vs . Udvidede partitioner i Ubuntu
    Når du installerer Ubuntu Linux på din computer, kan du vælge manuelt at partitionere din harddisk for at opdele disken i virtuelle bidder . Partitionering dit drev kan hjælpe med at holde din harddisk organiseret og indkapslet og er især nyttigt, hvis du påtænker at dual- boot din computer og ønsker at dele data mellem to operativsystemer. Din harddisk understøtter maksimalt fire primære partitioner, men hvis du ønsker at øge antallet af partitioner over fire, kan du bruge en udvidet partition for at skabe virtuelle partitioner. Primære partitioner

    Din computers harddisk kan understøtte op til fire primære partitioner. Primære partitioner er vant til at være vært for operativsystemer, swap plads og væsentlig computer information. Kun én primær partition på din computer kan være "aktiv" på ethvert givet tidspunkt . Den "aktive" er den partition , at din computers Master Boot Record (MBR) bruger til at køre computeren - MBR søger den "aktive " partition til en bootbar operativsystem og bruger dette system til at køre på computeren. I et multiple boot miljø, skal du installere andet operativsystem på forskellige primære partitioner .
    Udvidede partitioner

    forlængede (eller logisk partition) blev oprettet for at øge antallet af tilgængelige partitioner på en harddisk ud over fire. Kun én udvidet partition kan eksistere på en given harddisk. Den udvidede partition kan være opdelt i flere virtuelle partitioner , så du kan organisere dine data ud over grænserne for de fire primære partition model. Udvidede partitioner er nyttige til lagring af filer og data , der ikke er kritiske for edb-drift og kan bruges til at dele oplysninger mellem operativsystemer installeret på forskellige primære partitioner.
    Partitioneringseksemplet
    < br >

    Når partitionering din harddisk , overveje, hvordan du vil organisere dine oplysninger , før du opretter dine partitioner. Hvis du ønsker at installere to operativsystemer på din harddisk og også ønsker at skabe individuelle partitioner til din musik, film og spil, skal du oprette to primære partitioner og én udvidet partition . Hver af de to primære partitioner indeholder systemfilerne ét operativsystem . Den resterende plads eksisterer som en udvidet partition opdelt i tre logiske volumener - en for spil , en for musik , og én til film . Ved hjælp af en kombination af primære og logiske partitioner kan du bryde de fire partition grænse.
    Partitionering med Ubuntu Linux

    Ubuntu Linux giver dig mulighed for at partitionere din harddisk under installationen , og du kan også bruge GParted utility efter installationen for at ændre din harddisk partitioner . Vælg den harddisk, i hovedvinduet , og tryk på knappen "Ny" for at oprette en ny partition. Indstil størrelsen på partitionen ved at justere "Ny Size " dialog. Vælg "Primær partition" fra "Opret som " drop- down listen for at oprette en primær partition, eller vælg "Udvidet partition" for at oprette en udvidet partition . Hvis du opretter en udvidet partition , bliver du nødt til yderligere at vælge " ikke-allokeret plads " på den udvidede partition og skabe nye logiske enheder inden for den udvidede partition . Når du har konfigureret din harddisk, skal du klikke på "Apply " knappen for at skrive dine ændringer til disken .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Min Ubuntu Live CD ikke starte Dell 
    ·Sådan installeres en krukke med Java i Ubuntu Intrepid…
    ·Sådan installeres Ubuntu Linux 
    ·Sådan konfigureres en Verizon UM150 USB Modem på Ubun…
    ·Sådan Shrink PS3 MP4 filer med Ubuntu 
    ·AVI til DVD konvertering til Ubuntu 
    ·Sådan Set Up en USB Modem på en Ubuntu Server 
    ·Hvordan man skriver scripts i Ubuntu 
    ·Hvordan laver man en Ubuntu Server som en desktop 
    ·Sådan geninstalleres Open Source ATI på Ubuntu 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan at opgradere fra Mac Tiger til Leopard 
    ·Sådan formateres en Compact Flash Card Med Windows XP 
    ·Problemer med XPS Document Writer 
    ·Sådan tømme DNS på en Mac 
    ·Sådan Fix Wrong Grafik drivere til Ubuntu 
    ·Sådan Set Screensaver på XP 
    ·Sådan deaktiveres Desktop Anmeldelse i Linux 
    ·Sådan Print Upside Down fotos derhjemme 
    ·Sådan opdaterer Defragmenter 
    ·Sådan Stop en Runtime Error Message 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com